Reclame

Drukte

Tips om de drukte te vermijden
Iedereen kent het wel. Je bent dol enthousiast dat je naar Disneyland Parijs gaat, maar je gaat tijdens een vakantie periode of het ineens razend druk in de parken met lange wachtrijen tot gevolg. Hoe kan je het beste deze wachtrijen vermijden en toch de attracties doen die je wilt?

Kies de juiste periode

Het kerstseizoen van Disneyland Parijs is traditioneel een druk seizoen. Iedereen wilt Kerst vieren samen met Mickey, een metershoge kerstboom en prachtige decoratie. Maar ook tijdens schoolvakanties of Franse feestdagen is het druk in de parken.

Disneyland Parijs geeft zelf geen informatie over deze druktes, maar onderstaande kalender geeft je een kijk op de prijsseizoenen. Best kan je de dagen in het hoogseizoen vermijden. Indien je toch gaat op deze dagen, verwacht je aan meer mensen in de parken.

None

Vergelijk verschillende periodes en maak gebruik van de handige kalender om het ideale moment te vinden voor jouw reis naar het hart van de magie!

Zwembaden

Ook de zwembaden van de hotels hebben af en toe onderhoud nodig.

 • Disneyland Hotel: gesloten tot na de renovatie
 • Disney's Hotel New York: 20 t/m 24 juni 2022
 • Disney's Newport Bay Club: 6 t/m 10 juni 2022
 • Disney's Sequoia Lodge: 18 januari t/m 27 mei 2022

None

De feestdagen zorgen per definitie voor meer gasten in de Disney Parken. Boek je verblijf buiten deze feestdagen, of zorg ervoor dat je een extra dag voorziet.

FeestdagIn 2022
Nieuwjaarsdag1 januari 2022
1e Paasdag17 april 2021
2e Paasdag18 april 2022
Dag van de Arbeid1 mei 2022
Fête de la Victoire (Feest van de overwinning 1945)8 mei 2022
1e Pinksterdag5 juni 2022
2e Pinksterdag6 juni 2022
Hemelvaartsdag26 mei 2022
Nationale Feestdag14 juli 2022
Onze Lieve Vrouw Hemelvaart15 augustus 2022
Allerheiligen1 november 2022
Wapenstilstand11 november 2022
1e Kerstdag25 december 2022
2e Kerstdag26 december 2022


Naast feestdagen, viert Disneyland Paris ook enkele speciale dagen met entertainment, speciale meet en greets, parades, shows, merchandising en snacks. Tijdens deze dagen kan het drukker zijn in de Disney-Parken.

 • St. David’s Welsh Festival: begin maart
 • St. Patrick’s Day: 17 maart
 • Bastille Day / Quatorze Juillet / Nationale Feestdag: 14 juli
 • Mickey’s Magical Fireworks & Bonfire: eerste week november 2021
 • Oudejaarsavond: 31 december

Hoe omgaan met de drukte?

Zelfs als je naar Disneyland Parijs gaat tijdens een drukkere periode, zijn er tips die je kan gebruiken om je verblijf aangenamer te maken. Zo heb je bijvoorbeeld het Disney Premier Access systeem, single rider en de extra magische uren.

De belangrijkste tip!
Ga meer dan één dag.

Je kan best meerdere dagen naar Disneyland Parijs gaan. Er zijn zoveel attracties, parades, shows en winkels dat het onmogelijk is om dit allemaal op één dag te doen. Als je toch maar één dag kan gaan, volg dan de tips voor een dagtrip hieronder.

Fastpass

None

Het Disney Premier Access en Single Rider systeem dienen beiden om wachtrijen te vermijden of toch minder lang aan te schuiven. Niet alle attracties beschikken over deze systemen. Attracties met een Disney Premier Access systeem vindt je in dit overzicht.

Een Disney Premier Access ticket kan je kopen via de app van Disneyland Paris. Je betaalt een bedrag tussen €5 en €15 per persoon, per attractie. Stel je wilt graag de attractie Peter Pan's Flight bezoeken, maar je weet dat deze een drukbezochte attracties is. Neem dan je app erbij en druk op 'Koop een Disney Premier Access', kies je attractie, het aantal personen en reken dit af. Je krijgt een QR-code in je app die je kan laten scannen bij de attractie. Je mag dan binnen via een special ingang waar de wachttijd maximum een half uur is.

Het Single Rider systeem is anders. Hiervoor heb je geen extra tickets nodig. Bij attracties die over dit systeem beschikken kan je gewoon binnenlopen. De treintjes voor een attractie bestaan meestal uit een even aantal personen per wagon. Er zijn echter soms groepen van 3 of 5 waardoor er een plaats overblijft in de wagon. Om deze plaats op te vullen, worden mensen uit de Single Rider wachtrij gebruikt. Je kan dan niet samen rijden, maar voor sommige drukke attracties ben je op een half uurtje door de wachtrij.

None

Als je verblijft in een Disney Hotel of houder bent van een Magic Plus of Infinity jaarpaspoort, dan mag je tijdens de extra magische uren het park binnen. Dit zijn uren in de ochtend waarop mensen die in een hotel offsite of dagjes toeristen nog niet toegelaten zijn tot het park.

Er zijn een aantal voordelen aan deze extra magische uren:

 • 's Ochtends zijn er nog niet veel mensen in de parken
 • Er staan Disney figuren aan de ingang van de parken je op te wachten om samen met je op de foto te gaan.
 • Je hebt rustig de tijd om fastpass tickets te halen.

Vanaf 1 oktober 2017 zullen beide parken geopend zijn één uur voor de normale openingsuren.


Bekijk welke attracties geopend zijn tijdens de Extra Magische Uren.

Algemene tips

Ben je iemand die niet graag je trip op voorhand plant en alles op je af laat komen? Deze tips gelden voor alle parken en ongeacht de periode dat je gaat.

 • Zoek op voorhand de parades, shows en attracties op die je graag zou bezoeken. Bij het binnenkomen van de parken kan je een programma nemen waarin de tijden staan.
 • Kijk of de attracties die je graag zou doen een Fastpass systeem hebben. Een overzicht van deze attracties vindt je hier.
 • Als je het park binnenkomt, wandel dan onmiddellijk naar je favoriete attractie een neem een Fastpass. Je kan dan later terugkomen om een kortere wachtrij te hebben.
 • De minst drukke gebieden in de ochtend zijn Adventureland in het Disneyland Park en Production Courtyard in het Walt Disney Studios Park.
 • De drukste attracties in het Disneyland Park zijn Big Thunder Mountain, Space Mountain, Peter Pan's Flight en Pirates Of the Caribbean. In het Walt Disney Studios Park zijn dit Crush's Coaster, Ratatouille, Hollywood Tower of Terror en Toy Soldiers Parachute Drop.
 • Reserveer restaurants tot 60 dagen voor je vertrek. Dan moet je er tijdens je trip zelf niet naar om te kijken. Een aanrader is Buffalo Bill's Wild West show, een interactieve show met paarden, stunts, Disney figuren en een Texaanse BBQ als maaltijd.

Download de officiële app van Disneyland Parijs om op de hoogte te blijven van actuele wachttijden, starttijden van de parades en shows en openingsuren van parken en restaurants.

Tips voor een dagtrip

Het is altijd mogelijk dat je slechts één dag naar de parken kan gaan. Je plant dan op voorhand het beste je dag. Zeker in het hoogseizoen.

 • Maak de keuze of je enkel het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park wilt bezoeken of beide.
 • Koop je tickets op voorhand online en druk deze af. Zo vermijdt je lange wachtrijen aan de kassa en krijg je nog eens een extra korting van maximum 40%. Zeker de moeite dus. Kies bij voorkeur dagen waarop MINI of MAGIC tickets geldig zijn. Dit zijn de minst drukke dagen.
 • Zorg je dat je minstens een half uur voor de officiële opening aan de ingang van het park staat.
 • De piekmomenten voor wachttijden bij de attracties is rond 14u. Dit is dus het beste moment om te lunchen.
 • Na sluiting van het park, kan je nog dineren in Disney Village. Het is hier dan echter heel druk, maar je kan 60 dagen voor je vertrek al reserveren.

main street usa

Tips voor het Disneyland Park

Tijdens extra magische uren

 • Indien je verblijft in een Disney Hotel, maak dan gebruik van de extra magische uren.
 • Tijdens de extra magische uren moet je zeker de attracties Peter Pan's Flight, Space Mountain Mission 2 en Buzz Lightyear Laser Blast gedaan hebben. Dit zijn de attracties die na officiële opening het drukste worden.

Na de officiële opening

 • Ga altijd een half uur voor de officiële opening van het park voor de ingang staan.
 • Na de officiële opening ga je best naar je favoriete attractie en neem je een fastpass. Onze tip is Big Thunder Mountain. Wachtrijen kunnen hier oplopen tot meer dan een uur.
 • In de ochtend ga je naar het achterste deel van het park, namelijk Adventureland waar je de attracties Indiana Jones et le Temple du Peril en Pirates of the Caribbean kan doen. Deze zijn 's ochtends het minst druk aangezien de grote massa naar Fantasyland (Peter Pan's Flight), Frontureland (Big Thunder Mountain) en Discoveryland (Space Mountain) gaan.

Parades

 • Ben je geen fan van de parades? Of wil je gewoon attracties doen? Kijk dan naar de starttijden van de parades en ga op deze tijdstippen naar je favoriete attractie. Op dit moment zullen de wachtrijen korter zijn omdat veel Gasten naar de parades kijken.
 • Wil je wel de parades zien? Ga dan een half uur tot een uur voor het begin van de parade een goed plek zoeken. De minst drukke plekken zijn aan het begin en aan het einde van de parade. De meeste Gasten staan altijd op Main Street USA.

Eten

 • Het drukste moment in het park is tussen 14u en 15u. Rond deze tijd ga je best lunchen. De restaurants in de parken zijn meestal drukbezet, reserveer daarom tot maximum 60 dagen voor je vertrek al een plaatstje.
 • Een grote groep Gasten verlaat het park rond etenstijd (17u - 18u). Zeker de mensen met kinderen. De wachtrijen van de attracties worden dan korter, vooral in Fantasyland.

walt disney studios

Tips voor het Walt Disney Studios Park

Tijdens extra magische uren

 • Indien je verblijft in een Disney Hotel, maak dan gebruik van de extra magische uren.
 • Tijdens de extra magische uren moet je zeker Crush's Coaster en de attracties in Toy Story Playland gedaan hebben. Dit zijn Toy Soldiers Parachute Drop, Slinky Dog Zigzan Spin en RC Racer. Dit zijn de attracties die na officiële opening het drukste worden.

Na de officiële opening

 • Ga altijd een half uur voor de officiële opening van het park voor de ingang staan.
 • Na de officiële opening neem je een fastpass van Ratatouille: The Adventure. Dit is een attractie met wachttijden tot 2uur en meer.
 • Indien er geen extra magische uren zijn, ga dan hierna naar Crush's Coaster. Ook dit is een populaire attractie met wachtrijen tot 2 uur. Deze attractie heeft geen fastpass, maar wel een Single Rider systeem.
 • Het linker deel van het park (Production Courtyard en Backlot) zijn rustiger in de ochtend omdat de meeste mensen naar het rechter deel gaan.

Shows

 • Het Walt Disney Studios Park heeft veel shows die grote groepen van Gasten kunnen verwerken. Attracties die in de buurt liggen, hebben kortere wachttijden als een show begint. Zo zal bijvoorbeeld Aerosmith Rock 'n' Roller Coaster rustiger zijn als een voorstelling van Moteurs... Action! Stunt Show begint.

Disney Village night

Tips voor Disney Village

 • Disney Village is geweldig om te winkelen. Alle merchandise in de parken zijn ook hier te vinden in de winkel 'World Of Disney'. Deze is tot laat geopend.
 • Restaurants zoals Rainforest Cafe en Planet Hollywood zijn altijd druk bezet. Reserveer tot 60 dagen voor je vertrek al een plaatsje.
World of disney
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.