Reclame

Disney FastPass

Skip de wachtrijen bij je favoriete attracties.
Soms kan het druk zijn in de parken moet je soms tot uren aanschuiven voor je favoriete attractie, zoals Big Thunder Mountain of Peter Pan. Hierdoor kan je misschien niet alle attracties beleven, maar bij veel attracties heb je de mogelijkheid om een Disney FastPass te nemen.

Opgelet! Disneyland Paris heeft aangekondigd te stoppen met het gratis FastPass-syteem. Er is nu de betalende variant 'Disney Premier Access' uitgerold.

Wat is Disney FastPass?

Disney FastPass is een systeem waarbij je met je toegangsticket van de parken een ticket voor een attractie kan nemen. Op dit ticket staat een uur waarop je kan terugkomen naar de attractie. Je kan tot dat uur andere attracties bezoeken, rondwandelen of iets eten en drinken.

Als je tussen de aangegeven uren terug naar de attractie gaat, dan mag je binnen via een speciale ingang. Hier zijn de wachttijdenmax een half uurtje.

Per toegangsticket kan je maximum één Disney FastPass ticket nemen per keer. Je kan dus niet voor dezelfde of een andere attractie een Disney FastPass ticket nemen tenzij anders vermeld staat op je ticket.

Hoe een Disney FastPass verkrijgen?

Ga naar de attractie waarvoor je een Disney FastPass wilt verkrijgen (zie lijst attracties hieronder). Langs de attractie staan automaten waar je jouw toegangsticket kan scannen (of de barcode van je e-ticket). Boven de automaten hangt een bord met daarop tijden waarop je ticket geldig zal zijn. Zo kan je al even checken of deze tijden je passen.

Bij sommige kamers of suites van een Disney-hotel zit al een speciale Disney FastPass inbegrepen (zie later). Er zijn ook betalende opties beschikbaar in de vorm van een Super of Ultimate FastPass.

Fastpass

Speciale FastPass tickets

Naast de normale FastPass tickets, bestaan er ook nog verschillende alternatieve FastPass tickets.

VIP FastPass

Deze Disney FastPass geeft je ongelimiteerd en onmiddellijke toegang tot de attracties die zijn uitgerust met het Disney FastPass systeem. Je kan enkel een VIP FastPass bekomen als je verblijft in de Castle Club in het Disneyland Hotel of de suites van Disney's Hotel New YorkDisney's Newport Bay Club of Disney's Sequoia Lodge.

FastPass Disney Hotel

Als je verblijft in het Disneyland Hotel (Luxe en Classic kamer), Disney’s Hotel New York (kamers Empire State Club), Disney's Sequoia Lodge (Golden Forest Club kamers) en Disney‘s Newport Bay Club (Compass Club kamers) dan heb je automatisch een Disney FASTPASS, maar deze is gelimiteerd tot één Disney FASTPASS per dag, per persoon en niet geldig tussen 13.00u en 16.00u.

Super / Ultimate FastPass

Sinds 15 oktober heb je, naast het reguliere systeem, de keuze uit twee nieuwe betalende Disney FastPass opties. Met een Super FastPass heb je de mogelijk om één keer toegang te krijgen tot 3 gezinsattracties of 3 sensationele attracties. Ga je liever onbeperkt? Dan kan je met een Ultimate FastPass éénmalig of ongelimiteerd toegang krijgen tot alle attracties met het Disney FastPass systeem. 

dlp fastpass
dlp-fastpass-kalender-nl.png

Je kan online je Disney FastPass tickets kopen via de officiële website van Disneyland Parijs vanaf 14 dagen voor je aankomst als onderdeel van je boeking. Er zijn ook een beperkt aantal tickets in de parken beschikbaar bij City Hall (Disneyland Park) of Studio Services (Walt Disney Studios Park). Magic Flex en Magic Plus jaarpaspoorthouders krijgen 10% korting en Infinity houders 15%.

Welke attracties beschikken over FastPass?

Niet alle attracties zijn uitgerust met het FastPass systeem. Een overzicht van welke dit systeem wel hebben:

Disneyland Park

Walt Disney Studio's

fastpass

Single Rider

Naast het Disney FastPass systeem is er ook nog een, gratis, alternatief in de vorm van het Single Rider systeem. In deze speciale wachtrij worden gasten genomen om lege plaatsen in een voertuig op te vullen. Het is dus mogelijk dat je niet langs je vriend of vriendin zal plaatsnemen.

Enkele tips

  • Je kunt maar één Disney FastPass ticket per keer per persoon halen.
  • Een Disney FastPass voor een andere attractie kan pas gehaald worden als de vorige Disney FastPass gebruikt is, of twee uur na het halen van de vorige Disney FastPass.
  • Het Disney FastPass ticket is alleen geldig in combinatie met je Disney Park-toegangskaart voor dezelfde dag.
  • Het kan zijn dat de Disney FastPass tickets op zijn, dan is de limiet voor de dag voor de attractie bereikt. Anders zouden er te lange wachtrijen ontstaan bij de Disney FastPass ingang.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.