Reclame

Zwitserse expert verwacht opening Disney-parken pas in 2021

Laten we hopen van niet...
1 minuut om te lezen
Door het Coronavirus zijn de Disney-parken wereldwijd op slot. Naar een openingsdatum is het momenteel gokken. Als het van de financieel analist John Hodulik afhangt, zal dit pas in 2021 het geval zijn. Dat laat hij weten in een rapport.

John Hodulik is directeur van de Zwitserse investeringsbank UBS en heeft een rapport gemaakt over de financiële situatie. Midden maart sloten alle Disney-parken wereldwijd. Toen waren de parken in Azië al drie maanden gesloten. Dit heeft natuurlijk een grote financiële impact op The Walt Disney Company, het bedrijf achter de parken.

“De economische recessie, de noodzaak van sociale afstand, nieuwe voorzorgsmaatregelen, het gebrek aan reizen en het vermijden van mensenmassa's zullen het bedrijf wellicht minder rendabel maken", staat te lezen in het rapport "zeker tot er een algemeen verkrijgbaar vaccin is”.

De bank voorspelt in 2020 een verlies voor de Disney-parken van 463 miljoen euro. In 2021 zou dit 185 miljoen euro zijn. “Wij zijn ervan overtuigd dat de parken voor een langere periode niet winstgevend zullen zijn en gaan pas uit van een heropening op 1 januari 2021.”

John Hodulik is niet officieel aangesteld door The Walt Disney Company voor een analyse te maken. Momenteel is het dus nog koffiedik kijken naar een openingsdatum en eventuele maatregelen. Bob Iger heeft alvast de teugels terug in handen en denkt aan beperkingen zoals minder gasten toelaten en temperatuurcontroles aan de ingang van de parken.

Misschien ook interessant?

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20

Disney Village verwelkomt nieuwe winkels met grotere Disney Store, vernieuwde LEGO Store en Sports Bar tegen eind 2024

13 april 2024 19:02
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.