Reclame

Zo maakt Disneyland Paris magische overvangen tussen themalanden

Met behulp van een beetje magie!
1 minuut om te lezen
In een nieuwe video op YouTube legt Disney-imagineer Laurent Cayuela verschillende trucjes uit die Disneyland Paris gebruikt in de overvangen naar andere themagebieden. Deze trucjes zorgen voor een naadloze overgang tussen de verschillende themalanden.

In totaal telt het Disneyland Park vijf themalanden: Main Street U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Elke themaland heeft zijn eigen thema en stijl. Zo waan je je op Main Street U.S.A. in een Victoriaans stadje, terwijl je de cowboys tegenkomt in Frontierland. Om deze overgangen te maken, gebruikt Disneyland Paris enkele leuke trucjes.

Adventureland bevat zelfs meerdere thema's. Bij het binnenkomen zie je vooral Arabische stijlen die doen denken aan Aladdin. Loop je iets verder, dan ben je in Afrika samen met Simba uit The Lion King. Je ziet het verschil vooral in de ramen, maar door het gebruik van ongeveer dezelfde kleuren op de gebouwen, merk je de overgang niet.

De overgang naar Frontierland wordt gemaakt door het mengen van de bomen en planten. Zo kan je al dennen vinden kortbij de overvang naar Frontierland.

De attractie Pirates of the Caribbean ligt ook niet zomaar langs Peter Pan's Flight. Beide hebben immers een piratenthema. Het nabijgelegen restaurant 'Au Chalet de la Marionnette' bevat referenties naar Pinocchio, maar ook naar schepen en de zee, die een scène uit de film zijn.

Bekijk de volledige video:

Misschien ook interessant?

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.