Reclame

Walt Disney Studios bestaat 15 jaar

#proficiat
1 minuut om te lezen
Tien jaar na de opening van het Disneyland Park, werd het het Walt Disney Studios Park geopend. Het openen van een tweede park was verplicht door het contract dat The Walt Disney Company getekend had met de Franse overheid.

Normaal gezien zou het park al 21 jaar bestaan. De originele openingsdatum was immers gepland in 1996 onder de naam Disney's MGM Studios Europe, maar de financiële crisis waarin het resort zich bevond, werd dit uitgesteld. Pas jaren later werden de plannen opnieuw bovengehaald en gereduceerd tot een kleiner park welk Walt Disney Studios Park werd genoemd. Rock 'n' Roller Coaster, Armageddon en Studio Tram Tour waren onder de weinige attracties bij de opening op 16 maart 2002.

Vijf jaar na de opening, in 2009 werd het park uitgebreid met een cartoon-gebied Toon Studio waar tekenfilmfiguren tot leven komen en werden de attracties Twilight Tower of Terror en Crush's Coaster. In de jaren erna werd nog het thema-gebied Toy Story Playland en de eerste darkride Ratatouille toegevoegd.

Dit jaar werd in het Walt Disney Studios Park het eerste seizoen Season of the Force gelanceerd volledig in teken van Star Wars met onder andere The Order of the First March en een licht- en vuurwerkshow, gelijkaardig aan Disney Dreams!, bij de Tower of Terror.

Misschien ook interessant?

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.