Reclame

Waarom de Olympische Spelen goed zijn voor de Disney-parken

De Olympische Spelen komen naar Parijs en dat heeft zo zijn voordelen!
2 minuten om te lezen
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bekend gemaakt welke steden de volgende Olympische Spelen mogen organiseren. Tokyo mag in 2020 de Spelen organiseren, Parijs in 2024 en Los Angeles in 2028. En dit is goed nieuws voor Disneyland Parijs.

De drie locaties hebben allemaal een Disney-park in de buurt. Zo heb je Tokyo Disney Resort in Tokyo, Disneyland Parijs in Parijs en Disneyland Resort kortbij Los Angeles. De Olympische Spelen krijgen dus een Disney-tintje!

Het is een eer als stad om het grootste sportevenement ter wereld te organiseren, maar het biedt ook vele kansen voor de ontwikkeling van de gebieden rondom en in de stad. Zulke evenementen lokken immers vele toeristen naar de regio. 

Recent werd door Parijs aangekondigd dat ze een zwembad in de Seine hebben aangelegd dat in 2024 kan gebruikt worden voor de triatlon. Dit is ook The Walt Disney Company niet ontgaan. Momenteel doen ze al forse investeringen in Tokyo Disney Resort die klaar moeten zijn tegen de spelen van 2020.

Door de recente overname van Disneyland Parijs zal ook dit park een uitbreiding krijgen. Deze werd eerder al aangekondigd als extra Marvel entertainment en attracties voor het Walt Disney Studios Park.

In 1997, tijdens het 5-jarige bestaan, mocht Disneyland Parijs het startschot geven van de Tour de France. Elke renner wou natuurlijk met een Disney-figuur op de foto.

Misschien ook interessant?

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38

Disney Village verwelkomt nieuwe winkels met grotere Disney Store, vernieuwde LEGO Store en Sports Bar tegen eind 2024

13 april 2024 19:02
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.