Reclame

Vuureffecten in Disneyland Paris tijdelijk niet te zien

Uit veiligheidsoverwegingen.
4 minuten om te lezen
Het vuurspuwende effect van de draak in de Stars on Parade is momenteel niet meer te zien. In het Amerikaanse Disneyland Resort brak afgelopen weekend brand uit tijdens een vertoning van het avondspektakel Fantasmic. Aangezien de oorzaak van de brand nog onbekend is, wordt het effect even niet meer gebruikt.

De metershoge draak die vuur spuwt in het Amerikaanse Disneyland Resort (Californië) is om nog onbekende reden in brand gevlogen, waardoor het park tijdelijk geëvacueerd moest worden. Als voorzorgsmaatregel heeft Disneyland Paris besloten om enkele vuureffecten uit te schakelen.

Tijdens de Stars on Parade zal de draak uit Maleficent tijdelijk geen vuur meer spuwen en ook in de avondshow Disney Dreams! worden de vlammenwerpers uitgezet. Disney wil eerst de oorzaak van de brand achterhalen voordat er eventuele aanpassingen aan de techniek worden gedaan op basis van het rapport.

Het is niet de eerste keer dat de draak vuur vat. In 2018 gebeurde dit al in het Magic Kingdom in het Amerikaanse Walt Disney World (Florida), waarop Disney destijds ook besloot het effect in Parijs uit te zetten.

Misschien ook interessant?

Nieuwe Ariel uit The Little Mermaid te zien in Disneyland Paris

26 mei 2023 22:20

Cast Members staken voor meer loon

23 mei 2023 22:41

Disneyland Paris viert World Wish Day met speciale pre-parade

4 mei 2023 21:58
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.