Terwijl Disneyland Paris gesloten is, lijkt Corona verdwenen te zijn in Shanghai Disneyland

Een omgekeerde wereld.
7 minuten om te lezen
Het lijkt wel een omgekeerde wereld. Terwijl de Disney Parken in Parijs de poorten hebben gesloten, is er van het Coronavirus in Shanghai Disneyland weinig te merken. De strenge maatregelen worden daar versoepeld en ook het Halloween seizoen is uitbundig gevierd.

Shanghai Disneyland opende als eerste Disney Park op 11 mei 2020 opnieuw haar poorten met strenge maatregelen. De capaciteit van het park werd verlaagd en je moest altijd en overal een mondmasker dragen. Bovendien moest een speciale app van de overheid aangeven dat je Coronavrij was. Entertainment was de grote afwezige. Alle theatershows werden geannuleerd. Disney Figuren ontmoeten kon enkel op afstand.

Enkele maanden later is er van deze maatregelen nog weinig te bespeuren. Het gebruik van mondmaskers is versoepeld. Je mag nu optioneel eentje dragen. De capaciteit van het park is enorm verhoogd en de social distancing hoeft niet meer gerespecteerd te worden. Ook het entertainment is terug, van theatershows tot parades.

Tijdens het afgelopen Halloween-seizoen kon je genieten van speciale Dance Party's, meet and greets, parades en zelfs een groot vuurwerkshow. In China wordt er anders omgegaan met de besmettingen. Van zodra er nieuwe besmettingen zijn, gaat een volledig stad in lockdown en wordt iedereen getest. Deze strategie lijkt te werken..

Voor wie vlug een beetje magie wilt opsnuiven en naar China wilt reizen, denkt beter twee keer na. De regels om China binnen te komen zijn enorm streng. Binnen de 48 uren voor je vertrek, moet je een nucleïnezuurtest en een IgM-antilichaamtest (bloedtest) in België laten doen. Met deze (negatieve) resultaten moet je naar de Chinese ambassade gaan, samen met een ingevuld formulier ‘gezondheidsverklaring’ (Certified Health Declaration Form). Na goedkeuring mag je op het vliegtuig stappen. Bij aankomst in China moet je nog een Covid-test ondergaan met een strenge, verplichte quarantaine.

Bob Igor opnieuw CEO bij The Walt Disney Company

22 november 2022 20:51

Nederlandse Disney Imagineer vertelt over nieuw Frozen-themaland in Disneyland Paris

21 november 2022 20:31

Disney Dreams of Christmas terug te zien tijdens kerstseizoen

13 november 2022 21:41
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.