Reclame

Prieel (Gazebo) in Disneyland Paris wordt opgeknapt

Momenteel is het zelfs niet meer zichtbaar
1 minuut om te lezen
Het eerste wat opvalt wanneer je het Disneyland Park binnengaat, is het prieel, ook wel gazebo genoemd, op Main Street U.S.A.. De sluiting van de Disney-Parken is het perfecte moment om deze een opknapbeurt te geven.

Het prieel staat in rechte lijn met het kasteel van Doornroosje, natuurlijk de eye-catcher van het Disneyland Park. Het wordt vaak gebruikt voor meet en greets, of door gasten als een fotolocatie. Disneyland Paris heeft van de sluiting van de parken gebruikt gemaakt om het volledig op te knappen.

Momenteel is het prieel niet meer zichtbaar door een grote constructie van steigers en doeken. Onder het doek wordt er hard gewerkt aan een gloednieuw prieel. Toen het werd gebouwd voor de opening van Disneyland Paris in 1992 werd er gebruik gemaakt van hout. Hout is niet duurzaam en je begon de tand des tijds te merken. Nu is het prieel gestript tot de fundamenten en wordt opnieuw opgebouwd met duurzame materialen zoals staal en aluminium. Het eindresultaat zal nog beter worden dan het origineel en de hout 'look' zal behouden blijven.

Wist je trouwens dat het prieel ook dienst doet als geluidsbox tijdens de parades? Onder het dak zijn luidsprekers verborgen. Ook is de centrale locatie een perfecte plaats om wifi-routers te installeren die zorgen voor internet op Main Street U.S.A.

Foto's: OutsidEars.

Misschien ook interessant?

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.