Reclame

President Hollande wilt Trump een ticket voor Disneyland Parijs opsturen

Om hem zo te laten zien 'wat Frankrijk is'
1 minuut om te lezen
President Hollande was gisteren de eregast van Disneyland Parijs. Het is binnenkort 25 jaar geleden dat het eerste park open ging, namelijk op 12 april 1992 en 30 jaar geleden dat de overeenkomst werd getekend om deze parken te bouwen.

Catherine Powell, CEO van Disneyland Parijs, opende de ceremonie met enkele woorden over de overeenkomst. "Ons kasteel is Frans, onder onderneming ook en daar zijn we fier op", zegt Catherine. Daaropvolgend maakt ze enkel cijfers van Disneyland Parijs bekend waaronder een opbrengst van 1.17 miljard euro en de tewerkstelling van 15000 Cast Members.

President Hollande gaat hierop verder. Disneyland Parijs is goed voor 6% van de toerisme in Frankrijk. Ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen, is het nog altijd de nummer één bestemming in Europa. Er werden na de aanslagen grote bedragen, zo'n 15 miljoen euro, geïnvesteerd in de veiligheid van de parken.

Donald Trump verklaarde dat Frankrijk en in het bijzonder Parijs niet meer veilig was. Hollande wil hem daarom een ticket voor Disneyland Parijs sturen om te tonen hoe het er nu aan toe gaat in Frankrijk. 'Paris n'est plus Paris', zegt Hollande.

Of Trump wel degelijk naar Disneyland Parijs wilt komen, is nog maar de vraag.


Misschien ook interessant?

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.