Plannen vernieuwing Disney Village en nieuw hotel bekend gemaakt

Een grondige renovatie!
10 minuten om te lezen
Disney fan-website OutsidEars heeft plannen online gezet van de renovatie van Disney Village. Niet alleen het uitzicht zal veranderen, maar er komen ook nieuwe winkels, café's en restaurants bij. Verder is er sprake van een nieuw hotel.

De plannen voor de renovatie van Disney Village werden al verschillende jaren aangekondigd door Daniel Delcourt, COO van Disneyland Paris. Tot voor kort wisten we enkel dat het grondige renovatie zou worden, maar nu komen er meer details naar boven.

De volledige looks van Disney Village gaat op de schop. De gekleurde vloeren moeten plaats maken voor een nieuw patroon. Er wordt meer kleur aangebracht door middel van planten en bloemen. De grote kolommen, die nu een soort ruimte-effect geven, zullen verdwijnen.

dlp-nieuw-gebied-03.png

Alle gebouwen krijgen hun eigen identiteit en kunnen verschillen van gebouw tot gebouw. Het geheel doet denken aan de Amerikaanse variant van Disney Village, Disney Springs genaamd. Op deze manier krijgt Disney Village een warmere uitstraling.

Zo zou het gebouw van Planet Hollywood, met de bekende bol, plaats moeten maken voor een nieuw gebouw met een meer eigentijdse architectuur. De voorgevel van de Gaumont Cinema zou opnieuw gemaakt worden in dezelfde materialen die gebruikt werden voor de koffiezaak Starbucks. De gebouwen van Café Mickey en Rainforest Café zouden gedeeltelijk opnieuw gebouwd worden zodat er extra plaats is voor andere merken.

Verder wordt er een tweede straat aangelegd. Nu liggen de restaurants Five Guys en Vapiano apart, zelfs buiten de tassencontrole. Dit zal veranderen. Het McDonald's restaurant, zal enkele tientallen meters verhuizen. Links langs het huidige gebouw zal de ingang van een tweede straat voor Disney Village komen. Het huidige gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwe winkels, café's en restaurants. Hiervoor moeten ook de grote tenten worden afgebroken.

dlp-nieuw-gebied-04.jpg

De grote event arena zal plaats maken voor een nieuw en groter convention center. Op de huidige plaats wordt er een nieuw hotel, gelegen rond Lake Disney, gebouwd.

De volledige renovatie zal opgeleverd worden in verschillende fases. Momenteel lopen er nog onderhandelingen met verschillende merken om te kijken of ze een plaats krijgen in het vernieuwde Disney Village. In een eerste fase zou de huidige straat aangepakt worden. In de tweede fase zou de tweede straat gemaakt worden. Als laatste zou het nieuwe hotel gebouwd worden.

Foto's: OutsidEars & DLP Report.

dlp-nieuw-gebied-01.png

Disney - Lilo & Stitch - Stitch - 25 cm - Pluche - Blauw - Alle leeftijden - Knuffel
Simba | 0 - 8 jaar | Hoogte 25 cm

€ 24,0

Disney - The Child - Pluche - 25 cm - The Mandalorian - Baby Yoda - Knuffel
Star Wars | 4 - 99 jaar | Hoogte 25 cm

€ 17,99

Poppenkleding Prinses Elsa - Kleertjes geschikt voor o.a. BABY born - Poppenkleertjes 43 cm
Isa's Friends | 3 - 99 jaar

€ 9,95

Disney - Lilo & Stitch - Stitch - 40 cm - Pluche - Blauw - Alle leeftijden - Knuffel
Simba | 0 - 8 jaar | Hoogte 50 cm

€ 30,09

Disney - Frozen 2 Chunky Elsa - 25 cm - Pluche - Alle leeftijden - Knuffel
Simba | 0 - 8 jaar | Hoogte 20 cm

€ 16,09

Disneyland Paris maakt aankondigingen genderneutraal

31 juli 2022 15:14

Wil je graag een deel van Big Thunder Mountain bij je thuis?

22 juli 2022 18:24

Officiële, Nederlandstalige podcast gelanceerd door Disneyland Paris

1 juli 2022 19:25
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.