Reclame

Past Marvel of Star Wars in Disneyland Parijs?

My two cents...
10 minuten om te lezen
Het valt op dat er in Disneyland Parijs meer Star Wars themed attracties komen en ook Marvel is aan een opmars bezig. Maar is dit wel zo'n goed idee?

Star Wars

Star Wars is niet meer weg te slaan in Disneyland Parijs. In het Disneyland Park is de attractie Star Tours volledig vernieuwd en heeft nu meer dan 70 bestemmingen. Space Mountain heeft een make-over ondergaan en gaat nu met een Star Wars-jasje door het leven als Hyperspace Mountain. In hetzelfde gebied in Discoveryland is een grote Star Wars boetiek geopend en is er een meet 'n' greet locatie waar je Darth Vader en andere figuren kan ontmoeten.

In het Walt Disney Studios Park is net 'Season of the Force' afgelopen waarin Star Wars centraal stond en dagelijks kan je genieten van Stormtroopers die door het park lopen en van de show 'Star Wars: A Galaxy Far Far Away' op La Place des Stars. Op 5 & 6 mei kon je nog genieten van speciale Star Wars nights.

hyperspace mountain

Marvel

Ook Marvel is aan een opmars bezig. De geruchten zijn bevestigd door The Walt Disney Company dat er Marvel-themed A&E (attractions & entertainment) komt in het Walt Disney Studios Park. In CinéMagic, dat nu gesloten is, zou een Marvel stuntshowkomen en de geruchtenmolen laat weten dat Rock 'n' Roller Coaster een Spiderman thema zou krijgen.

marvel

Goed idee?

Is het wel een goed idee om in te zetten op deze Intellectual Properties (IP). The Walt Disney Company heeft wel de rechten, maar wijkt hierdoor af van de traditionele Disney prinsen en prinsessen en Disney sprookjes.

"De toekomst van beide parken wordt bepaald door de wensen van de bezoekers", zegt de Disney-showdesigner Björn Heerwagen onlangs in gesprek met het Franse weekblad Le Point. "Voor 2017 wilden we graag Star Wars-extra's aan de parken toevoegen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Maar onthoud dat alles mogelijk is..."

Misschien moeten we afstappen van het idee dat Disneyland Parijs altijd zal blijven zoals wij in onze jeugd hebben meegemaakt. De doelgroep die ze willen aanspreken, wat natuurlijk gezinnen met jonge en iets oudere kinderen zijn, kennen namelijk Star Warsen de Marvel Superhelden veel beter. Voor hun zal het net zo'n leuke ervaring zijn als wij hebben meegemaakt.

Maar zoals Björn al zei.. Alles is mogelijk...

Met kinderen naar Disneyland Paris? Check deze 11 tips!

26 maart 2023 17:33

COO van Disneyland Paris Daniel Delcourt geeft fakkel door

17 maart 2023 21:33

Marvel superheld Hulk komt naar Disneyland Paris als meet en greet personage

15 maart 2023 17:54
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.