Reclame

Parijs gaat opnieuw in lockdown voor één maand

De opening van Disneyland Paris is niet voor onmiddellijk.
1 minuut om te lezen
Parijs gaat samen met 16 andere regio's in Frankrijk opnieuw in een beperkte lockdown. Dat werd afgekondigd door de Franse Premier Jean Castex. De Coronacijfers in deze regio's zijn enorm slecht en zorgen voor een lockdown.

De opening van Disneyland Paris zal nog even op zich laten wachten. Voor minstens één maand zal de regio Parijs opnieuw in een, zij het beperkte, lockdown. Enkel essentiële verplaatsingen zijn toegelaten, maar scholen, essentiële winkels en boekhandels blijven open.

De Franse President Emmanuel Macron wilt een nieuwe, derde, nationale lockdown vermijden en neemt liever lokale maatregelen. "We zitten in een derde golf', laat hij weten, 'mede door de toename van de Britse variant'.

De Coronacijfers in Frankrijk doen het niet goed. Dagelijks ligt het aantal besmettingen rond de 20.000. De laatste dagen steeg dit zelfs naar 26.000. Tegen het einde van de lockdown zal beslist worden of deze wordt verlengd. Een eventuele openingsdatum voor Disneyland Paris zal nog niet voor onmiddellijk zijn.

Misschien ook interessant?

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.