Reclame

Originele Chewbacca-acteur 'Peter Mayhew' overleden

Hij werd 74 jaar.
3 minuten om te lezen
De Britse acteur Peter William Mayhew is dinsdag 30 april 2019 op 74-jarige leeftijd overleden in zijn huis in de Amerikaanse staat Texas. De 2,21 meter lange acteur is vooral bekendst van zijn rol als Chewbacca in de Star Wars-films.

Mayhem werd geboren op 19 mei 1944 en overleed ten gevolge van hartproblemen. Hij zal in intieme kring begraven worden. Mayhem speelde de rol van Chewbacca sinds de eerste Star Wars-film die in 1977 in de filmzalen kwam. Door zijn lange gestalte was hij volgens George Lucas perfect om het grote, harige wezen te spelen.

peter-mayhem-harrisson-ford.jpg

In totaal speelde Mayhem Chewbacca in vijf Star Wars-films: de originele trilogie (Star Wars, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi), Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith en Star Wars: The Force Awakens. Verder verschijn hij nog met een kleine rol in The Muppet Show, in de spelshow Identity en de horrorfilm Terror.

In de laatste Star Wars-films (The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) speelde hij consultant voor zijn opvolger Joonas Suotamo.

Misschien ook interessant?

Avondshow 'Avengers: Power the Night' keert terug vanaf september 2023

9 mei 2023 21:44

Disneyland Parijs introduceert Guardians of the Galaxy eten & drinken

7 mei 2023 23:31

Drie nieuwe poppen in rolstoelen maken debuut in "it's a small world"

7 mei 2023 22:26
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.