Reclame

Originele Chewbacca-acteur 'Peter Mayhew' overleden

Hij werd 74 jaar.
1 minuut om te lezen
De Britse acteur Peter William Mayhew is dinsdag 30 april 2019 op 74-jarige leeftijd overleden in zijn huis in de Amerikaanse staat Texas. De 2,21 meter lange acteur is vooral bekendst van zijn rol als Chewbacca in de Star Wars-films.

Mayhem werd geboren op 19 mei 1944 en overleed ten gevolge van hartproblemen. Hij zal in intieme kring begraven worden. Mayhem speelde de rol van Chewbacca sinds de eerste Star Wars-film die in 1977 in de filmzalen kwam. Door zijn lange gestalte was hij volgens George Lucas perfect om het grote, harige wezen te spelen.

In totaal speelde Mayhem Chewbacca in vijf Star Wars-films: de originele trilogie (Star Wars, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi), Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith en Star Wars: The Force Awakens. Verder verschijn hij nog met een kleine rol in The Muppet Show, in de spelshow Identity en de horrorfilm Terror.

In de laatste Star Wars-films (The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) speelde hij consultant voor zijn opvolger Joonas Suotamo.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38

Disneyland Paris onthult de openingsdatum van nieuwe Alice in Wonderland stuntshow

13 april 2024 19:10
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.