Mogelijks duizenden Cast Members zonder job in Disneyland Paris

De transformatie van de Disney Parken heeft ook een negatief effect.
7 minuten om te lezen
Er zijn besprekingen aan de gang in Disneyland Paris voor het vrijwillige vertrek van meer dan duizend Cast Members. Dat werd aangekondigd door de vakbonden. Door het transformatie van de Disney Parken en het verdwijnen van enkele shows, zijn talrijke jobs overbodig geworden.

"Cast Members die getroffen zijn door de transformatie proberen we te herschikken naar een nieuwe functie", laat het hoofd van de vakbond weten. De collectieve contractuele beëindiging zouden betrekking hebben op de reorganisatie die al voor de komst van het Coronavirus begonnen was. "De eisen van onze consumenten veranderen", liet CEO Natacha Rafalski weten in een brief, "Hierdoor zijn we genoodzaakt het entertainmentaanbod te herzien."

Eerder werd al bekend gemaakt dat de dinnershow Buffalo Bill's Wild West Show en de stunshow Moteurs... Action! niet meer zullen terugkomen. Het gebruik van bizons en paarden kreeg al jaren negatieve reacties. Daarop besloot de directie om de show te annuleren. Ook het contract van bijna alle muzikanten werd niet langer verlengd. "Dit zijn zeer specifieke contracten, dus het is ingewikkeld om deze mensen ergens anders te vestigen", zegt Diamilla Ouaz, afgevaardigde van CFDT bij Disneyland Parijs. Voor de overige Cast Members wordt een oplossing gezocht om ze in te zetten bij bijvoorbeeld attracties.

De directie van Disneyland Paris wilt momenteel nog geen exact cijfer geven over het aantal vertrekken, maar legt de nadruk op de toekomstige projecten van het Walt Disney Studios Park. Hier worden drie nieuwe themalanden gebouwd vol met winkels, restaurants en attracties. Goed voor nieuwe werkgelegenheid. Momenteel werken er ongeveer 17.000 mensen voor Disneyland Paris. Na de sluiting van 13 maart 2020 tot 15 juli 2020, is Disneyland Paris opnieuw gesloten sinds 30 oktober. Volgens de vakbond zouden de activiteiten niet voor 2022 weer normaal worden.

Wereldwijd is The Walt Disney Company van plan om tegen het einde van de eerste helft van 2021 meer dan 32.000 banen te schrappen vanwege de impact van het Coronavirus.

Foto copyright Disney.

Disney The Jungle book, 1000 stukjes Puzzel
Schmidt | 12 - 99 jaar

€ 25,95

Disney Puzzel 1500 Stukjes Art Gallery - King Legpuzzel (90 x 60 cm)
King | 8 - 99 jaar

€ 12,99

9 Disney - Winnie The Pooh Pressers - Stickers - 9 Vellen drukstickervellen
Disney

€ 6,99

Toy Story Pluche Knuffel - Lotso Huggin Bear 32cm.
Disney

€ 32,95

Winnie de Poeh Pluche Knuffel Set 4 stuks (Winnie Iejoor Tijgertje Knorretje) | Disney Winnie The Pooh Plush Toy | Speelgoed Knuffeldier Knuffelpop voor kinderen | Disney
Winnie de Poeh

€ 59,95

250 Cast Members zorgen achter de schermen voor magie in de parken

10 april 2021 16:12

Nieuwe details over renovatie Disney Village

3 april 2021 16:50

Nieuwe foto's tonen meer details Marvel-themaland

23 maart 2021 22:30
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.