Reclame

Meer dan 20.000 lopers tijdens tweede runDisney-weekend

Ook in 2018 kan je opnieuw genieten van dit hardloopevenement.
1 minuut om te lezen
Afgelopen weekend vond de tweede editie plaats van het runDisney hardloopevenement. Meer dan 20.000 deelnemers liepen afstanden van 200m (kids race) tot de halve marathon van ongeveer 21km. Dit zijn er 5.000 meer dan in 2016.

De deelnemers, van 1 tot 82 jaar oud, hadden meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Tijdens de hardloopwedstrijd draait het niet om de tijd, maar om het plezier. Op elke hoek stonden er immers Cast Members je aan te moedigen en verschillende gewone, maar ook zeldzame, Disney-figuren je op te wachten om samen met je een eindje mee te lopen of voor een foto te nemen.

De editie van 2017 verliep echter niet vlekkeloos. Kort nadat de eerste kinderen tijdens de kids races van 200m, 500m en 1km door de finish kwamen, bleken er niet genoeg medailles te zijn, met vele tranen tot gevolg. De lopers zonder medaille krijgen deze nog nagestuurd. Ook de merchandising leek onvoldoende in voorraad.

Tijdens het runDisney weekende werden 70.354 flesjes water en 21.800 bananen uitgedeeld. Voor het afzetten van het parcours was er voor 7.250 meter hekken nodig en 2.000 afzetkegels. Lopers werden aangemoedigd door meer dan 100 Disney-figuren en 1.500 vrijwilligers en Cast Members.

In 2018 keert het 'Magic Run Weekend' terug naar Disneyland Parijs. Van 20 september tot en met 23 september kan je weer naar hartelust lopen in de magie. De afstanden blijven dezelfde, namelijk: