Reclame

Main Street U.S.A. wordt grondig opgeknapt

Het resultaat mag er zijn!
2 minuten om te lezen
Main Street U.S.A. wordt volledig onder handen genomen. Zowel vooraan als achteraan zijn er stellingen te zien waarop er gewerkt wordt. Tientallen Cast Members zijn hele dagen bezig de gebouwen een nieuw likje verf te geven en gebreken op te knappen.

"Sinds 2014 hebben een nieuw programma 'Brush & Roll genaamd", vertelt Khaled, een Cast Member in het Maintenance Team van Disneyland Paris. "Met dit programma worden de gebouwen elk om beurt vernieuwd".

Meerdere keren per jaar krijgt de onderkant van een gebouw een nieuw likje verf. Dit deel van het gebouw wordt vaak aangeraakt worden door gasten en slijt sneller. Om de drie jaar wordt de bovenkant gedaan. Elke 15 a 20 jaar wordt een gebouw volledig vernieuwd. Op dat moment wordt eventueel de verlichting vervangen, ramen, naamborden tot zelfs de deuren.

"Normaal gezien gebeuren deze werken tijdens de nacht", vertelt Khaled, "maar door de sluiting kunnen we dit overdag doen". Bij de winkel Emporium werd bijvoorbeeld het naambord verwijderd en op een externe locatie vernieuwd.

Bij Market House Deli worden alle decorstukken vernieuwd. Sommige zijn al 30 jaar oud en vallen haast uit elkaar, zoals een meelzak. Er wordt echter veel aandacht aan besteed om hetzelfde materiaal te vinden. Ook het logo wordt in exact dezelfde kleuren nagemaakt. Het eindresultaat moet opnieuw een authentieke winkel uit de Victoriaanse periode zijn. Tijdens de werken worden foto's gemaakt en documentatie geschreven zodat elk stuk op de juiste plaats staat.

Misschien ook interessant?

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.