Reclame

Limburgse gasten geëvacueerd uit Hyperspace Mountain

De vernieuwde achtbaan kent zijn eerste probleempjes.
1 minuut om te lezen
De vernieuwde Star Wars Hyperspace Mountain is sinds enkele dagen sporadisch open voor gasten. Disneyland Parijs wilt zo de nieuwe treintjes en het ritsysteem testen. Echter verloopt dit niet zonder slag of stoot.

Voor de 25e verjaardag van Disneyland Parijs werd Space Mountain: Mission 2 omgetoverd tot Star Wars Hyperspace Mountain. Officieel zal de achtbaan op 7 mei opengaan, maar er zijn nu al testritten voor bezoekers. Deze testritten zijn echter volledig in het donker. De projecties en licht- en geluidseffecten staan nog af.

Het was de Hasseltse Cathy Dol die op zaterdag de achtbaan wou uitproberen. Samen met haar vriend zat ze in de laatste wagon. “Toen die bijna was afgelopen, stopte het treintje. We dachten dat we opnieuw voor- of achteruit gelanceerd zouden worden, maar dat was niet het geval. We hingen horizontaal vast op ongeveer 45 graden.”, vertelt Cathy.

Na een vijftal minuten gingen de grote lichten aan en na een kwartier werden alle gasten geëvacueerd uit de trein. Iedereen kreeg ter compensatie een ticket waarmee je eender welke attractie via de uitgang mag bezoeken.

Hyperspace Mountain is voorlopig opnieuw gesloten voor gasten.

Bron: HBVL. Foto's: Cathy Dol.

Misschien ook interessant?

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disneyland Paris onthult de openingsdatum van nieuwe Alice in Wonderland stuntshow

13 april 2024 19:10
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.