Reclame

Langer dan 48u naar Disneyland Paris? Registratie verplicht!

Nieuwe wetgeving in België.
1 minuut om te lezen
Vanaf 1 augustus 2020 moet iedereen die naar België terugkeert en langer dan 48 uur in het buitenland was, een identificatieformulier invullen. Dat moet binnen de 48 uur voor aankomst in België gebeuren. Hieronder valt natuurlijk ook reizen naar Disneyland Paris.

Wie met het vliegtuig gaat, moet ongeacht de verblijfsduur het formulier invullen. "De maatregel is een uitbreiding van de procedure die al jaren geldig is voor de luchtvaart", laat Gino Claes, adviseur aan het FOD Volksgezondheid weten, "Passagiers die uit gebieden komen waar een epidemie dreigt, moeten via een formulier verschillende gegevens achterlaten.".

Het formulier is te vinden op de website van FOD Volksgezondheid en duurt slechts enkele minuten om in vullen. Hierna krijg je per email een QR-validatiecode. Dit is het bewijs dat je het formulier correct hebt ingevuld. Ga je met het vliegtuig? Dan moet je deze QR-code tonen voor het instappen.

FOD Volksgezondheid wilt zo een overzicht hebben van mensen die zich naar een oranje of rode zone begeven of wordt je op de hoogte gebracht bij een eventuele besmetting in je regio.

Misschien ook interessant?

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Village verwelkomt nieuwe winkels met grotere Disney Store, vernieuwde LEGO Store en Sports Bar tegen eind 2024

13 april 2024 19:02
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.