Reclame

Hong Kong Disneyland sluit opnieuw haar poorten

Het virus flakkert weer op
2 minuten om te lezen
Slecht nieuws uit Azië.. Hong Kong Disneyland sluit vanaf 15 juli 2020, de openingsdatum van Disneyland Paris, opnieuw haar poorten. In de regio is een verhoging ontdekt van het aantal Corona-patiënten. Het resort was net geen maand terug geopend.

Volgens Hong Kong International Theme Parks, het bedrijf achter het park, blijven de hotels geopend, maar met verminderde diensten. De parken zelf sluiten vanaf 15 juli 2020 opnieuw de poorten. Het ministerie van gezondheid rapporteerde 28 bevestigde gevallen van Corona-patiënten op zaterdag, en nog eens 38 op zondag. In totaal zijn er 'maar' 1.470 bevestigde gevallen, maar er wordt geen enkel risico genomen. Hierdoor werd er beslist om terug te sluiten.

Hong Kong Disneyland opende als tweede Disney-park terug haar poorten op 18 juni 2020. Eerder opende al Shanghai Disneyland op 11 mei 2020. Dit park blijft wel geopend.

Ook bij andere Disney-parken lijkt de opening niet van een leien dakje te gaan. In het Amerikaanse Walt Disney World in Orlando, Florida kreeg The Walt Disney Company veel kritiek, inclusief van hun Cast Members over de heropening. De cijfers in Florida stijgen elke dag, met ongeveer 18.937 bevestigde gevallen, maar het Magic Kingdom Park en Disney’s Animal Kingdom heropende opnieuw op 11 juli 2020. Epcot en Disney's Hollywood Studios volgen op 15 juli 2020.

In Californië werd de heropening van het Disneyland Park en Disney California Adventure uitgesteld tot nader order. Hier werden 24.715 bevestigde gevallen gemeld.

Disneyland Paris is ondertussen opnieuw open voor Cast Members en houders van een jaarpaspoort. Vanaf 15 juli 2020 openen de Disney-parken opnieuw voor het grote publiek. Als ook in Frankrijk de Corona-cijfers opnieuw stijgen, is het niet uitgesloten dat Disneyland Paris opnieuw moet sluiten, maar zover is het nog niet. Disneyland Paris heeft een groot aantal maatregelen getroffen om alles veilig en hygiënisch te laten verlopen.

Misschien ook interessant?

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.