Reclame

Frankrijk voert avondklok in

En dat heeft gevolgen...
7 minuten om te lezen
In de strijd tegen het Coronavirus, wordt in Frankrijk vanaf zaterdag 17 oktober 2020 de noodtoestand opnieuw van kracht. De zwaarst getroffen regio's, waaronder de regio rond Parijs, krijgen vanaf dan een avondklok. Deze heeft gevolgen voor de werking van Disneyland Paris.

"We moeten reageren", vertelt president Emannuel Macron tijdens een interview met de Franse zender France 2. "We hebben de controle over de situatie nog niet verloren, maar het is tijd om te reageren".

De regio rond Parijs, waaronder Disneyland Paris valt, en acht andere steden, krijgen een avondklok. Tussen 21.00u 's avonds en 06.00u 's ochtends is het niet toegelaten om buiten te komen. Bezoekers van Disneyland Paris moeten hiermee rekening houden. Door de aangepaste openingsuren, sluiten de parken ruim voor 21.00u. Het Disneyland Park is tijdens de week geopend tot 18.00u en in het weekend tot 20.00u.

Disney Village is echter geopend tot 22.00u. Dit zal dus vanaf zaterdag veranderen. De restaurants in Disney Village zullen geopend zijn van 18.00u tot 21.00u. Om gasten meer mogelijkheden te geven om 's avonds nog iets te eten, zullen Café Hyperion en Casey's Corner in het Disneyland Park geopend blijven tot 30 min. na sluitingstijd.

Verder sluiten de bars van de Sports Bar, Billy Bob's Country Western Saloon en de bars van alle hotels. Ook de zwembaden en sportzalen van de hotels worden gesloten. Vanaf zaterdag wordt er een systeem opgezet om personen te traceren. In de winkels wordt een systeem opgezet zodat er één persoon 4 vierkante meter plaats heeft. Alle restaurants werken uitsluitend nog met reservaties, beperkt tot 6 personen.

De openingsuren van de Disney-parken wijzigen niet. Hou je je niet aan de regels? Dan moet je een boete betalen van €135. Er wordt een uitzondering gemaakt voor mensen die ‘s nachts werken of voor verplaatsingen van en naar het werk.

Misschien ook interessant?

Drie nieuwe poppen in rolstoelen maken debuut in "it's a small world"

7 mei 2023 22:26

Sluit je aan bij de Avengers en beleef samen machtige MARVEL missies in Avengers Campus!

7 mei 2023 15:20

Ritverloop nieuwe Frozen-attractie zichtbaar op nieuwe foto's

30 april 2023 15:21
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.