Frankrijk in fase 3: Disney Village moet noodgedwongen sluiten

Verdere maatregelen tegen het Coronavirus
5 minuten om te lezen
De Disney-parken zijn sinds zaterdag 14 maart 2020 gesloten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Enkel Disney Village en de Disney-hotels bleven open. Tot nu, want de Franse premier Edouard Philippe heeft fase 3 afgekondigd in Frankrijk.

In de strijd tegen het coronavirus worden alle "niet-essentiële" plaatsen die "publiek ontvangen" vanaf middernacht gesloten, zo deelde de Franse premier Edouard Philippe mee. Onder meer cafés, restaurants en bioscopen vallen onder de maatregel.

Winkels die voedingswaren verkopen en apotheken zullen wel open blijven.

Dit heeft dus invloed op Disney Village, waar winkels, cafés en restaurants gelegen zijn. Momenteel wordt er een maximumcapaciteit van 100 mensen toegelaten per winkel. Hierdoor ontstaan er buiten wachtrijen. De afkondiging van fase 3 betekend dat Disney Village zijn deuren zal moeten sluiten voor het publiek.

Enkel de Disney-hotels blijven nog geopend tot de laatste gast heeft uitgecheckt. Hier proberen de Cast Members alles op alles te zetten om te zorgen voor de gasten. Zo werd er deze ochtend gratis ontbijt aangeboden. De restaurants en bars in de hotels zullen vanaf morgen wel hun deuren gesloten moeten houden. Er mogen geen nieuwe gasten meer inchecken. Als de laatste gast het hotel heeft verlaten, wordt deze gesloten.

De sluiting zal ingaan vanaf zondag 15 maart 2020. In België is dezelfde maatregel al van kracht sinds 14 maart en zijn alle cafés, restaurants en winkels gesloten.

Foto: ED92.

Disney Nicotoy Knuffel Winnie the Pooh 61 cm
Disney | 2 - 100 jaar | Hoogte 61 cm

€ 19,99

Toy Story Pluche Knuffel - Lotso Huggin Bear 32cm.
Disney

€ 32,95

Disney Core Winnie de Poeh - 25cm
Disney

€ 11,73

Disney Jungle Book - Baloe de Beer - Pluche Knuffel - 25 cm
Disney

€ 17,5

Geek MYSTERIE BOX FUNKO DISNEY MARVEL DC COMICS WARNER BROSS LOUNGEFLY
Pop! Funko | Pop! Funko | Marvel

€ 95,0

250 Cast Members zorgen achter de schermen voor magie in de parken

10 april 2021 16:12

Achter de schermen bij de renovatie van het kasteel van Doornroosje

10 april 2021 16:09

Nieuwe details over renovatie Disney Village

3 april 2021 16:50
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.