Reclame

Fastpass-systeem in Disneyland Parijs gehackt

Iemand ongelimiteerd voorkruipen?
6 minuten om te lezen
Een hacker is er in geslaagd om het FASTPASS-systeem in Disneyland Parijs te kraken. Hij kon er via een trucje voor zorgen dat hij ongelimiteerd FASTPASS-tickets uit de automaten kon halen. Normaal is dit gelimiteerd tot één ticket per bezoeker.

Het FASTPASS-systeem zorgt ervoor dat je de, soms lange, wachtrijen kan overslaan. Je haalt een ticket aan de automaat bij de attractie en hierop staat een uur waarop je kan terugkomen en via een speciale ingangnaar binnen kan gaan. Als je uit de attractie komt, kan je eventueel een nieuw ticket nemen.

De etische hacker Artex maakte gebruik van een zwak punt in het systeem van Disneyland Parijs. Hij ontdekte dat de toegangstickets een QR-code bevatten met een opeenvolgend nummer. "Ik heb drie toegangstickets gekocht en ontdekte dat het eerste een nummer had dat eindigde op 40, het tweede op 41 en het derde op 42", vertelde de man op de Franse tv-zender BFMTV.

Artex gebruikte daarop zijn smartphone om nieuwe QR-codes te genereren en ging vervolgens naar de FASTPASS-automaten. Hier kwam hij tot de vaststelling dat hij zo veel tickets kon nemen als hij wou. "Dit trucje werkt slechts bij een bepaald soort toegangstickets", vertelt Disneyland Parijs. "Computersystemen zijn nooit waterdicht en we blijven deze ook verbeteren".

De hacker Artex vertelde nog dat hij geen misbruik wou maken, maar dat hij Disneyland Parijs alleen wil waarschuwen voor deze fout.

Bijna alle populaire attracties in Disneyland Parijs zijn uitgerust met een FASTPASS-systeem, namelijk Big Thunder Mountain, Peter Pan's Flight, Hyperspace Mountain, Star Tours, The Tower of Terror, Ratatouille en Rock 'n' Roller Coast.

Met kinderen naar Disneyland Paris? Check deze 11 tips!

26 maart 2023 17:33

Grote Finale in Disneyland Paris voor 30e verjaardag

6 maart 2023 21:43

Nieuwe attractie-sleutels van Peter Pan en Main Street Transportation in de maak

4 maart 2023 15:19
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.