Een blik achter de schermen van Big Thunder Mountain

7 minuten om te lezen
Big Thunder Mountain in Disneyland Paris ligt er weer als nieuw bij. Na de grootste opknapbeurt in zijn geschiedenis, wordt de populaire attractie deze maand opnieuw geopend op 17 december 2016.

Big Thunder Mountain ontsnapte niet aan het grote renovatieprogramma van Disneyland Parijs. Met dit programma probeert Catherine Powell het park klaar te stomen voor de 25e verjaardag. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de attractie dat deze terug in ere wordt hersteld.

"Bijna alle onderdelen zijn opgepoetst of vervangen", vertelt Walt Disney-artdirector Beth Clapperton. "Niet alleen het indrukwekkende rotswerk, maar ook alle individuele decoraties en figuren zoals vleermuizen en ezels. Dat was hard nodig." Zelfs de geisers aan de overkant van het meer, die al sinds eind jaren negentig buiten werking waren, zijn gemaakt.

De laatste scène van de achtbaan herkennen fans waarschijnlijk helemaal niet terug. In een grot met 'explosieven' wordt straks gebruikgemaakt van speciale effecten als videoprojecties.


De fabrikant van de rollercoaster, het Nederlandse bedrijf Vekoma, werd ingeschakeld om de techniek uit 1992 te actualiseren. "Daardoor is het systeem een stuk betrouwbaarder geworden, met minder storingen", weet Clapperton. Ook de vijf treinen zijn - op de onderstellen na - helemaal nieuw.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de attractie. Clapperton en haar team leveren Big Thunder Mountain over drie dagen op. "Dankzij deze renovatie is Big Thunder Mountain weer het icoon dat Disneyland Paris verdient", zegt ze.

Vanaf 9 december zou er een soft opening plaatsvinden. Dit wilt zeggen dat Gasten al met het treintje kunnen rijden om er zo nog technische mankementen uit te halen. De officiële heropening vindt plaats op zaterdag 17 december.

Bron en fotos: Looopings.

Encanto (Blu-ray)
Disney Movies | Blu-ray

€ 14,99

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Blu-ray)
Disney Movies | Blu-ray

€ 11,99

Star Wars Skywalker Saga (Blu-ray)
Disney Movies | Blu-ray

€ 76,99

Pirates Of The Caribbean 1-5 (Blu-ray)
Movie | Blu-ray | Engels

€ 32,06

The Beatles Get Back (Blu-ray) (Geen Nederlandse ondertiteling)
Disney Movies | Blu-ray

€ 47,99

Black Widow (Blu-ray)
Disney Movies | Blu-ray

€ 11,99

Paradelied 'Ready for the Ride' te beluisteren op streamingdiensten

4 juni 2022 20:30

Nieuwe, gezonde snack met fruit verkrijgbaar in Frontierland

1 juni 2022 19:26

Rendez-vous Gourmand keert terug in juni 2022 met speciale lekkernijen

26 mei 2022 19:47
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.