Dit is het meest verkochte souvenir in Disneyland Paris

Weet jij welk?
6 minuten om te lezen
Jaarlijks verkoopt Disneyland Parijs miljoenen souvenirs aan hun gasten. Ongetwijfeld is een paar Mickey-oortjes het meest bekende souvenir, maar toch worden deze oortjes niet het meeste verkocht.

Wanneer je naar Disneyland Parijs gaat, ga je meestal niet naar huis zonder een souvenir. In de vele winkels is er een overvloed aan keuze, zoals drinktassen, koffietassen, snoep, t-shirts, pyjama's,  hoodies, fotokaders, beeldjes, en nog zeer veel meer.

Het meest iconische is natuurlijk een paar Mickey- of Minnie-oortjes die maar liefst 750.000 keer over de toonbank gaan per jaar. Dit is niet het meest verkochte item, vertelt Hélène Chaupin, manager Productontwikkeling Disneyland Parijs, in het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Jaarlijks worden er meer dan 2 miljoen sleutelhangers verkocht. Een sleutelhanger is klein en net iets makkelijker om te gebruiken eens je Disneyland Parijs hebt verlaten.

dlp-keychain-1.jpg

Verder vertelt Hélène dat er een groot aantal verschillen zijn tussen de Disney-parken wereldwijd. "Pluchen knuffels van Stitch en Angel worden enorm goed verkocht, maar in de Amerikaanse parken verkoopt Angel lang niet zo goed", vertelt ze. "In Europa houden ze blijkbaar liever van roze en zacht".

Er zit ook een verschil in de soorten kledij dat je kan krijgen in de parken. In Europa worden er zo goed als geen marketingboodschappen geprint op kledij. Een laatste leuk weetje is dat blijkbaar de grootste inkomsten van de kerstsouvenirs gemaakt wordt in juli. "Onze gasten zien de kerstdecoratie als een blijvende herinnering aan hun verblijf".

Noel-Christmas-2015-Disneyland-Paris-121.jpg

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (DVD)
Disney Movies | DVD

€ 22,99

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (DVD)
Disney Movies | DVD

€ 11,99

Black Widow (DVD)
Disney Movies | DVD

€ 12,99

Eternals (DVD)
Disney Movies | DVD

€ 10,99

Avengers: Infinity War
Film | DVD | Engels

€ 12,99

Captain Marvel (DVD)
Film | DVD | Engels

€ 11,99

Disneyland Paris stopt met het uitdelen van geprinte plattegronden

2 oktober 2022 15:33

Werken Frozen-themaland schieten goed op

27 september 2022 21:50

Disneyland Paris werkt aan nieuwe Pixar-theatershow

15 september 2022 21:58
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.