Reclame

Disneyland Paris verwijdert standbeeld uit film 'Song of the South'

Bye bye Broer Konijn.
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris heeft in het Walt Disney Studios Park het standbeeld van Br'er Rabbit (Broer Konijn) verwijderd. Het personage kwam uit de omstreden film 'Song of the South'.

"Song of the South" is een Amerikaanse live-action/animatiefilm uit 1946, geproduceerd door Walt Disney. De film speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten na de Amerikaanse Burgeroorlog en volgt het verhaal van een jonge jongen genaamd Johnny, die bij zijn grootmoeder op het platteland gaat wonen. Hij maakt kennis met Uncle Remus, een Afrikaans-Amerikaanse oudere man die traditionele verhalen en liedjes vertelt aan Johnny en zijn vrienden.

De film staat bekend om zijn mix van live-action en animatie, en introduceert de beroemde animatiepersonages Br'er Rabbit, Br'er Fox en Br'er Bear. Hoewel de film destijds werd geprezen om zijn animatiewerk en muziek, heeft het ook veel kritiek ontvangen vanwege de manier waarop het raciale stereotypen portretteert en de slavernij-gerelateerde context minimaliseert.

Vanwege deze controverses heeft Disney de film nooit opnieuw uitgebracht in de Verenigde Staten na de jaren 80. Het wordt beschouwd als een van de meest omstreden films in de geschiedenis van Disney.

Disney is al langer bezig met het verwijderen van referentie naar de film. Het standbeeld van Broer Konijn stond langs het standbeeld van de geest van Aladdin bij het Art of Animation gebouw. In Amerika werd de attractie 'Splash Mountain' gesloten aangezien het thema ook uit de omstreden film kwam. Deze attractie wordt nu omgevormd tot 'Tiana Bayou Adventure". Het meest bekende lied was 'Zip-a-dee-doo-dah'.

Foto's: DLPReport.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.