Reclame

Disneyland Paris sluit zijn parken door Coronavirus

De voorzorgsmaatregelen worden strenger en strenger.
2 minuten om te lezen
Disneyland Paris heeft besloten dat het een stapje verder moet gaan om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Vanaf zondagavond 15 maart 2020 tot het einde van de maand zijn de Disney-parken volledig gesloten.

Dat werd bekend gemaakt door The Walt Disney Company, het moederbedrijf achter Disneyland Paris. Niet alleen de parken in Parijs sluiten hun poorten, maar ook de Amerikaanse parken Disneyland Anaheim en Walt Disney World. De Disney-parken in Azië waren al gesloten. Voor het eerste in de geschiedenis van Disney, zijn alle parken ter wereld gesloten.

De afgelopen dagen werden er al steeds meer voorzorgsmaatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Zo werden alle parades geschrapt en werden alle 'face characters' vervangen. De capaciteit van de wachtrijen van de attracties en de theaters werd verlaagd.

Niet genoeg, volgens de The Walt Disney Company. "Uit voorzorg en in het belang van onze gasten en Cast Members sluiten we onze themaparken in het Disneyland Paris-resort, vanaf het einde van de werkdag op zondag 15 maart tot het einde van de maand", staat te lezen in een verklaring. Of Disneyland Paris terug opengaat in April, is nog niet geweten.

De sluiting van Disneyland Paris is nog maar twee keer voorgekomen. De eerste keer was in 1999 na een tornado en de tweede keer niet zo lang geleden, na de aanslagen in Parijs in november 2015 sloten de parken voor vier dagen.

Mensen die al een reis geboekt hadden, krijgen hun geld terug. Hiervoor moet je contact opnemen met de klantendienst. Echter, aangezien iedereen nu gaat bellen, zal deze slecht tot niet bereikbaar zijn. We vragen daarom om geduld te hebben.. Dit zijn de contactmogelijkheden:

Het zijn geen leuke tijden, voor niemand. Wees voorzichtig!

Misschien ook interessant?

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.