Reclame

Disneyland Paris maakt ontslagregeling bekend voor Cast Members

Cast Members kunnen vrijwillig vertrekken.
6 minuten om te lezen
Disneyland Paris heeft de ontslagregeling bekend gemaakt voor haar Cast Members. Cast Members die vrijwillig vertrekken, kunnen een vergoeding krijgen van 15.000 tot maar liefst 100.000 euro.

De impact van de Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Disneyland Paris versneld begonnen is met de digitalisering van de parken en hotels. De officiële app vervangt binnenkort veel taken die normaal door Cast Members werden ingevuld. Ook het aanpassen van het entertainmentsaanbod zorgt ervoor dat bepaalde profielen niet zomaar ergens anders kunnen ingezet worden, zoals de stuntmannen van de stuntshow Moteurs.. Action! Stunt Show Spectacular in het Walt Disney Studios Park en de ruiters van de dinnershow Buffalo Bill's Wild West Show in Disney Village.

Samen met de vakbonden, heeft Disneyland Paris een akkoord bereikt over de vrijwillige vertrekregeling van 1.052 Cast Members. Wie interesse heeft, kan zich tussen 8 en 27 februari 2021 melden. Er wordt voorrang gegeven aan de profielen die nergens anders ingezet kunnen worden, zoals dus stuntmannen en ruiters, maar ook in de andere profielen wordt er geschrapt. Directie- en administratief personeel die minstens twee jaar in dienst zijn bijvoorbeeld. Bewakingsagenten, horecapersoneel, schoonmakers, tuiniers en onderhoudspersoneel komen pas in aanmerking als ze minstens zeventien jaar in dienst zijn.

Het ontslag gaat in vanaf 15 maart 2021. De vergoedingen gaan van 15.000 euro tot 100.000 euro per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal dienstjaren.

Goedkoop naar Disneyland Paris?! Bekijk deze 9 tips!

24 maart 2023 14:31

Nieuwe attractie-sleutels van Peter Pan en Main Street Transportation in de maak

4 maart 2023 15:19

Disneyland Paris gaat op zoek naar nieuwe zeemeermin

19 februari 2023 11:46
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.