Reclame

Disneyland Paris eert Imagineer Yves Ben Yeta met vernoeming op Main Street U.S.A.

Hij kreeg een vermelding op een raam.
1 minuut om te lezen
Een nieuwe inwoner heeft zijn intrek genomen op Main Street U.S.A.. Creatief directeur bij Walt Disney Imagineering in Parijs, Yves Ben Yeta kreeg als afscheidscadeau een naamsvermelding op één van de ramen. Yeta had een steulelrol in het maken en het ontwikkelen van Disneyland Parijs.

Na zijn meer dan 30 jaar besloot Yeta op pensioen te gaan. Tijdens de start van zijn carrière werkte hij vooral in theaters in Parijs, maar hij besloot als snel aan de slag te gaan bij Disney.  Hij begon als lichtontwerper en droeg bij aan de bouw van Disneyland Parijs in 1990. Zijn multiculturele mentaliteit en nieuwsgierigheid naar de wereld zorgde ervoor dat hij zowel voor Parijs, als later Walt Disney Imagineering Glendale en Tokyo Disney Resort heeft gewerkt. "We moeten de verwachtingen van onze gasten overtreffen", was zijn persoonlijke mantra.

Het is de eerste naam die sinds de opening van het resort wordt toegevoegd aan een raam. "Een echte erkenning voor zijn passie en creativiteit ", laat Disneyland Paris weten. Yeta zie zijn naam vereeuwigd, samen met zijn collega-Imagineers Jeff Burke, Tim Delany, Tom Morris, Eddie Sotto, Chris Tietz, die elk een themaland voor hun rekening namen bij de bouw van Disneyland Paris.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.