Reclame

Disneyland Paris deelt nieuwe concept art Disney Village

Een grootschalige verandering staat voor de deur.
9 minuten om te lezen
Disneyland Paris heeft een nieuwe concept art gedeeld van de transformatie van Disney Village, het eet- en winkelgebied in het Disney resort. Vanaf volgende maand gaan de eerste werken van start om het gebied een eigen identiteit en stijl te geven.
DisneyVillage-concept-art-FACADES.jpg

“Zoals oorspronkelijk bedacht, was Disney Village een veel kleinere locatie en werd vervolgens stapsgewijs uitgebreid.", vertelt Greg Ashton, Excecutive Architeit van het project. De totale renovatie geeft de teams de mogelijkheid om Disney Village in zijn geheel te kijken. "Hierdoor zijn we in staat om verschillende doordachte, strategische wijzigingen aan de bestaande infrastructuur aan te brengen die een significante en positieve invloed zullen hebben op de gastervaring.". Er wordt bijvoorbeeld een tweede straat aangelegd, waardoor restaurants als Five Guys en Vapiano bij Disney Village worden betrokken.

Het startschot van de werken wordt in januari 2023 gegeven. Dan wordt Café Mickey omgevormd naar Brasserie Rosalie, een typische Franse bistro. Als volgende stap wordt de gevel van de winkel Disney Fashion Junior vernieuwd. “Dit wordt de eerste van vele nieuwe gevels in de hele straat.", vertelt Jean-Marc Mounet, Senior Project Manager. "Het zal ook dienen als een proof of concept, dat wil zeggen een deel van de muur waar je het ontwerp en de constructietechnieken voor de rest van de gevels van het gebouw kunt testen en aanpassen.”

bar-brasserie-Rosalie-disney-village.jpeg

De nieuwe, eigentijdse stijl van Disney Village zal niet gebaseerd worden op bestaande concepten van andere Disney Parken, maar geïnspireerd worden door de Parijse manier van leven. "Onze aanpak in Disney Village is meer een viering van de verhalen en ervaringen die onze gasten koesteren," vertelt Greg. De Disney-magie zal bestaan uit lichten, muziek en een reeks unieke kunstinstallaties die de Disney personages en verhalen vertegenwoordigen.

Landschapsarchitectuur zal daarbij een belangrijke functie vervullen: “Het landschap vormt de rode draad in Disney Village. Deze samenhangende aanpak zal de algehele identiteit van Disney Village versterken en ervoor zorgen dat de ruimte gemakkelijk te navigeren is met veel plekken om te ontspannen.”

dlp-disney-village-renovatie-Lac-general-concept.jpg

Misschien ook interessant?

Nieuwe staking door Cast Members op 3 juni

2 juni 2023 21:47

De Cable Car Bake Shop heropent met nieuwe gebakjes, muffins en cupcakes

26 mei 2023 22:50

Ritverloop nieuwe Frozen-attractie zichtbaar op nieuwe foto's

30 april 2023 15:21
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.