Disney+ viert lancering in België met street-art

Is het jou al opgevallen?
7 minuten om te lezen
Disney+ is op 15 september 2020 gelanceerd in België. Om dat te vieren werden vijf steden in België voorzien van street-art gebaseerd op 'The Mandalorian', Marvel, The Imagineering Story, Forky en National Geographic.

In Gent werd Kitsune Jolene geïnspireerd door de Disney+ Original ‘The Marvel Hero Project’. Deze serie zonder script deelt de positieve impact die verschillende jonge, echte helden hebben in hun eigen gemeenschappen in heel Amerika. Deze buitengewone, inspirerende kinderen hebben hun leven gewijd aan onzelfzuchtige daden die getuigen van moed en zelfopoffering. Nu viert Marvel hen als de echte superhelden die ze zijn, vereeuwigd in hun eigen stripboek, terwijl ze zich aansluiten bij Marvel's Hero Project.

disney-plus-lancering-05.jpg

Echte Star Wars-fans kunnen niet wachten om de Disney+ Original ‘The Mandalorian’ te ontdekken. Op het Leopoldplein in Antwerpen kan je een gigantische Mandalorian en The Child zien. Een kunstwerk van Toon Van Ishoven. De serie speelt zich af vijf jaar na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order. Het volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel.

disney-plus-lancering-04.jpg

Op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel kan je een muur zien die gebaseerd is op 'Disney Imagineering Story', gemaakt door Cee Pil. In deze serie krijg je een kijkje achter de schermen van Walt Disney Imagineering, het bedrijf achter de Disney-parken. Het bedrijf werd gesticht door Walt Disney in 1952 om de bouw van Disneyland te verwerkelijken.

disney-plus-lancering-03.jpg

In Charleroi heeft kunstenaar Smok Forky laten schitteren op een muur. In een nieuwe Disney+ Original 'Forky Asks A Question', stelt Forky vragen over hoe de wereld werkt. Onderwerpen zoals 'Wat is liefde?', 'Wat is tijd?' komen aan bod.

disney-plus-lancering-02.jpg

In Luik kan je street-art zien van Whoups. De tekening laat een oceaan zien, één van de vele onderwerpen die op National Geographic aan bod komen.

disney-plus-lancering-01.jpg

Ravensburger puzzel Disney The Lion King - Legpuzzel - 1000 stukjes
Ravensburger | 6 - 12 jaar

€ 19,0

Ravensburger puzzel Disney Bambi - Legpuzzel - 1000 stukjes
Ravensburger | 6 - 12 jaar

€ 12,99

Disney Puzzel Winter Wonderland - 1000 Stukjes
King | 8 - 99 jaar

€ 9,99

Ravensburger puzzel Disney Frozen -12+16+20+24 stukjes - kinderpuzzel
Ravensburger | 4 - 8 jaar

€ 11,95

Ravensburger puzzel Disney Princess - 3x49 stukjes - Kinderpuzzel
Ravensburger | 5 - 12 jaar

€ 9,99

Disney 4-in-1 Puzzle Frozen - Vier Kinderpuzzels in een Koffertje - King
Disney | 3 - 100 jaar

€ 10,49

Concept-art toont nieuwe treinen Iron Man attractie

26 januari 2022 23:44

Drone show 'Disney D-Light' in Disneyland Paris tijdens 30e verjaardag

26 januari 2022 11:39

Disneyland Paris lanceert nieuwe EARidescent collectie

7 januari 2022 23:30
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.