Disney+ viert lancering in België met street-art

Is het jou al opgevallen?
6 minuten om te lezen
Disney+ is op 15 september 2020 gelanceerd in België. Om dat te vieren werden vijf steden in België voorzien van street-art gebaseerd op 'The Mandalorian', Marvel, The Imagineering Story, Forky en National Geographic.

In Gent werd Kitsune Jolene geïnspireerd door de Disney+ Original ‘The Marvel Hero Project’. Deze serie zonder script deelt de positieve impact die verschillende jonge, echte helden hebben in hun eigen gemeenschappen in heel Amerika. Deze buitengewone, inspirerende kinderen hebben hun leven gewijd aan onzelfzuchtige daden die getuigen van moed en zelfopoffering. Nu viert Marvel hen als de echte superhelden die ze zijn, vereeuwigd in hun eigen stripboek, terwijl ze zich aansluiten bij Marvel's Hero Project.

disney-plus-lancering-05.jpg

Echte Star Wars-fans kunnen niet wachten om de Disney+ Original ‘The Mandalorian’ te ontdekken. Op het Leopoldplein in Antwerpen kan je een gigantische Mandalorian en The Child zien. Een kunstwerk van Toon Van Ishoven. De serie speelt zich af vijf jaar na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order. Het volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel.

disney-plus-lancering-04.jpg

Op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel kan je een muur zien die gebaseerd is op 'Disney Imagineering Story', gemaakt door Cee Pil. In deze serie krijg je een kijkje achter de schermen van Walt Disney Imagineering, het bedrijf achter de Disney-parken. Het bedrijf werd gesticht door Walt Disney in 1952 om de bouw van Disneyland te verwerkelijken.

disney-plus-lancering-03.jpg

In Charleroi heeft kunstenaar Smok Forky laten schitteren op een muur. In een nieuwe Disney+ Original 'Forky Asks A Question', stelt Forky vragen over hoe de wereld werkt. Onderwerpen zoals 'Wat is liefde?', 'Wat is tijd?' komen aan bod.

disney-plus-lancering-02.jpg

In Luik kan je street-art zien van Whoups. De tekening laat een oceaan zien, één van de vele onderwerpen die op National Geographic aan bod komen.

disney-plus-lancering-01.jpg

Winnie de Poeh knuffel - pluche knuffeldoekje 25 cm - Disney knuffels - Speelgoed voor kinderen
Disney

€ 15,5

Speelmat 2 meter
Speelmattie.nl | 99 - 2 jaar

€ 39,55

FUNKO 43328 actiefiguur & verzamelitem
Funko | Funko | Starlink | Winnie de Poeh

€ 20,99

Disney Nicotoy Knuffel Winnie the Pooh 61 cm
Disney | Winnie de Poeh | Disney

€ 29,99

Disney The Jungle book, 1000 stukjes Puzzel
Schmidt | 12 - 99 jaar

€ 23,99

Disney Core Winnie de Poeh - 25cm
Disney | Winnie de Poeh | Disney

€ 11,89

Toch enkele winkels geopend in Disney Village

26 november 2020 20:01

Geen inspiratie voor je kerstlijst? Check deze Disney-cadeaus!

24 november 2020 20:45

Nieuwe details onthuld voor Cars Route 66: Road Trip in Disneyland Paris

24 november 2020 15:00
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.