Reclame

Disney schenkt 4 miljoen euro voor de heropbouw van de Notre-Dame

Ook Disney draagt zijn steentje bij
1 minuut om te lezen
Disney CEO Bob Iger kondigde via de sociale media website Twitter aan dat ook The Walt Disney Company zal bijdragen aan de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs, dat werd getroffen door een hevige brand.

"De Notre-Dame is een symbool van geloof, hoop, schoonheid, inspiratie en ontzag", tweet Bob Iger op Twitter. "We steunen onze vrienden en buren in Parijs met oprecht medeleven en doneren 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) voor de renovatie van dit meesterwerk."

De Notre-Dame ligt op ongeveer 40 km van Disneyland Parijs en speelt een belangrijke rol in de Disney-film 'The Hunchback of Notre Dame' uit 1996. Niet alleen The Walt Disney Company, maar ook andere hebben een donatie gedaan waardoor er ondertussen meer dan 800 miljoen euro is opgehaald, meer dan genoeg voor de renovatie. Volgens President Emmanuel Macron zouden de werkzaamheden binnen vijf jaar zijn afgerond.

Ondertussen verspreiden op sociale media meer en meer berichten waarom bekende bedrijven en personen een donatie kunnen doen voor een kathedraal, maar niet om andere wereldproblemen aan te pakken zoals hongersnood en droogte.. Benieuwd of Disney ook reacties zal krijgen..

Misschien ook interessant?

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.