Reclame

Disney-fan bouwt 13 jaar aan kasteel in karton

Tot 1604 uren werden in het bouwwerk gestoken.
2 minuten om te lezen
Koos Vuijk uit Vlaardingen is een echte Disney-fan. Zijn liefde voor Disney is zo groot dat hij de voorbije elf jaar heeft besteed aan het maken van een perfecte replica van het kasteel van Doornroosje.

Koos zijn liefde voor Disneyland Parijs begon al in 1992 toen het park net opende. In totaal is hij er al 87 keer geweest. "We gaan altijd in Frankrijk op vakantie met de caravan.", vertelt Koos, "Hierdoor kunnen we makkelijk naar Disneyland Parijs".

Eens in de parken maakt Koos aantekening en foto's, om later na zijn reis thuis in de hobbykamer aan de slag te gaan. "Hij moet altijd iets te doen hebben", vertelt Jannie, de vrouw van Koos die zich vooral bezighoud met Disney-borduurwerk.

Koos was met het kasteel niet aan zijn proefstuk toe. De eerste 14 jaar hield hij zich bezig met het namaken van de huizen op Main Street U.S.A.. Voor het kasteel gebruikte Koos de originele bouwtekeningen die hij van Tony Baxter, de legendarische ontwerper van Disneyland Parijs ontving. Die kreeg hij nadat hij enkele foto's van zijn werken had doorgestuurd. "Tony heeft me zelfs een baan aangeboden op de afdeling modelbouw in Amerika", lacht Koos


Le Château de la Belle au Bois Dormant is volledig tot in detail nagemaakt in karton. Er is zelfs rekening gehouden met elektrische bedrading en de mogelijkheid om het kasteel in kleinere stukken te vervoeren.

Het imposante kasteel in het echt bezichtigen kan tot 14 mei terecht bij reisbureau VakantieXperts in Vlaardingen.

[CRÉATION FAN] Voici une reproduction très réussie du Le Château de la Belle au Bois Dormant de Disneyland Paris. Avez-vous également des maquettes reproduisant des attractions ou autres décors inspirés ou copiés des parcs Disney ? Crédit : GrootVlaardingen #ED92 #DisneylandParis

Geplaatst door ED92 op zaterdag 6 mei 2017

Misschien ook interessant?

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38

Disneyland Paris onthult de openingsdatum van nieuwe Alice in Wonderland stuntshow

13 april 2024 19:10
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.