De verbouwing van het Disneyland Hotel: een kijk op de plannen

Het hotel krijgt nieuwe gethematiseerde kamers.
10 minuten om te lezen
De bouwvergunning van het Disneyland Hotel werd onlangs goedgekeurd. Als deel van de goedkeuring, worden de plannen beschikbaar gemaakt op het stadhuis. Zo konden de fansites OutsidEars en DLPReport deze inkijken en ons een blik geven op de renovatie.

De komende jaren zal het Disneyland Hotel gerenoveerd worden met nieuwe gethematiseerde kamers, een nieuw zwembad en spa, nieuwe restaurants en bars.

dlp-disneyland-hotel-plans-13.png

Een nieuwe buitenkant

De buitenkant van het Disneyland Hotel zal binnenkort bedekt worden met steigers. Of hier een doek wordt aangebracht zoals op het kasteel of bij de renovatie van Phantom Manor, is niet geweten. Tijdens de renovatie worden alle gevels vernieuwd en alle decoratieve elementen worden opnieuw geverfd of vervangen. Op de concept art lijkt het er op dat de licht roze kleur moet plaats maken voor wit. Ook enkele balkons zullen aangepast worden. Sommige worden omgebouwd tot een doorgang.

In het zwembad en spa gedeelte worden bijna alles van nul terug opgebouwd. De zwembaden worden volledig vernieuwd en zelfs vergroot door de toevoeging van een plezierbad.

De kamers

Het aantal kamers zal lichtjes dalen. Nu telt het Disneyland Hotel 495 kamers. Dit zullen er in de toekomst nog 'maar' 487 zijn. Er is wel rekening gehouden met mensen die een beperking hebben. Het aantal kamers dat hierop voorzien zal zijn, gaat van 12 naar 15 kamers.

Er worden nieuwe gethematiseerde suites toegevoegd aan het hotel gebaseerd op Frozen, Belle en het Beest, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel. De presidentiële suite zal gebaseerd worden op Frozen.

Op de eerste verdieping zullen de vergaderzalen plaats maken voor een lounge die gereserveerd is voor Castle Club-members. De restaurants krijgen mogelijks een nieuwe indeling met een nieuw aanbod.

Nieuwe techniek

De sluiting van het volledige hotel geeft de mogelijkheid om de verouderde technische installatie volledig te vernieuwen. Zo maken onder andere de airconditioning- en verwarmingssystemen, de elektrische panelen en vele andere systemen plaats voor hun nieuwste variant. Disneyland Paris probeert op deze manier bij te dragen aan het milieu.

Onder de oostvleugel van het hotel worden nieuwe technische ruimtes gecreëerd met een oppervlakte van maar liefst 276 vierkante meter. Dit kan door het uitgraven van de kruipruimtes.

Het vernieuwde hotel zal beter toegankelijk zijn voor mensen met een beperking en ook meer rekening houden met hun veiligheid bij noodsituaties zoals brand. Hiervoor worden op elke verdieping veilige ruimtes gecreëerd en komen er twee nieuwe nooduitgangen op het gelijkvloers van het hoofdgebouw.

Op dit moment heeft Disneyland Paris nog geen openingsdatum op het hotel geplakt.

Foto's en bron: DLPReport & OutsidEars.

Eternals
Disney Movies | DVD

€ 23,99

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Disney Movies | DVD

€ 21,76

Captain Marvel
Film | DVD | Engels

€ 10,99

Avengers: Endgame
Film | DVD | Engels

€ 11,99

Avengers: Infinity War
Film | DVD | Engels

€ 11,99

Speelfilm - Avengers
Movie | BLURAY | Engels

€ 12,99

Disney Stars on Parade terug te zien

16 januari 2022 14:29

Grote LED-scherm bij Iron Man achtbaan wordt getest

7 januari 2022 22:28

Beheer Golf Disneyland binnenkort niet meer in handen van Disneyland Paris

7 januari 2022 22:03
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.