Reclame

Coronacrisis zorgt voor eerste jaarverlies voor Disney in 40 jaar

Ze verloren miljoenen euro's
6 minuten om te lezen
The Walt Disney Company heeft voor het eerste in 40 jaar hun boekjaar met verlies afgesloten. De boosdoener is niet ver te zoeken.. Door het Coronavirus verloor het Amerikaanse bedrijf miljarden euro's door gesloten Disney Parken, gesloten bioscopen, opgeschorte filmproducties en stilgelegde sportwedstrijden.

Het boekjaar, dat op 3 oktober 2020 eindigde, werd afgesloten met een verlies van 2,4 miljoen euro. Ter referentie, een jaar eerder, was er nog een winst van 8,8 miljard euro. Ondanks het brede aanbod aan diensten van The Walt Disney Company, wist het Coronavirus toch serieus roet in het eten te gooien.

Door de sluiting van de bioscopen werden alle grote filmreleases van Disney uitgesteld of zelfs volledig geannuleerd. De lang verwachte, en een paar keer uitgestelde Mulan, verscheen uiteindelijk op Disney+, de streamingdienst van Disney die sinds september verkrijgbaar is in België. Ook de Marvel-blockbuster Black Widow en in Pixar-film Soul zullen waarschijnlijk rechtstreeks naar Disney+ gaan.

Hiermee is de streamingdienst Disney+ het enige positieve van 2020 voor The Walt Disney Company. Door hun verdere uitrol in vele landen, bereikten ze pas nog 73 miljoen betalende abonnees. Dit cijfer is groter dan The Walt Disney Company zelf had voorop gesteld.

In de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus, moesten alle Disney Parken ter wereld de poorten sluiten. Ondertussen zijn de meeste al terug geopend, maar Disneyland Paris moest eind oktober opnieuw sluiten door een heropflakkering van het virus in Frankrijk. Door het moeilijke financiële jaar, kondigde The Walt Disney Company in september 2020 aan dat ongeveer 28.000 Cast Members hun job verliezen.

De avondshow Disney Dreams keert terug naar Disneyland Paris

10 januari 2023 22:17

Nieuwe droneshow "Avengers: Power the Night" tijdens Grote Finale 30e verjaardag in Disneyland Paris

10 januari 2023 21:47

Van deze twee restaurants in Disneyland Paris nemen we afscheid

8 januari 2023 20:25
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.