Reclame

COO van Disneyland Paris Daniel Delcourt geeft fakkel door

Aan Christophe Murphy.
10 minuten om te lezen
In april 2023 zal Daniel Delcourt aftreden als Chief Operating Officer (COO) van Disneyland Paris. Een opvolger is al gevonden. Zijn taken en verantwoordelijkheden zullen overgenomen worden door Christophe Murphy, huidig Vice President Operations bij Walt Disney Attractions Japan.
Daniel-Delcourt

Daniel Delcourt, COO van Disneyland Paris gedurende de afgelopen 8 jaar, zal zijn functie na de Grand Finale-festiviteiten op 12 april 2023 overdragen aan Christophe Murphy. Murphy werkt momenteel bij Walt Disney Attractions Japan als Vice President of Operations.

Delcourt had verschillende leidinggevende functies binnen Disneyland Paris gedurende zijn carrière. Hij begon in Disneyland Paris in april 1996 als hoofd van de restaurants van Disney's Sequoia Lodge. Hierna ging zijn carrière pijlsnel. Tussen 1997 en 1999 werd hij gepromoveerd tot Senior Manager of Operations van Disney Village. Hij zorgde ervoor dat het Disney Village een bruisende en aantrekkelijke plek werd voor gasten, met een breed scala aan restaurants, winkels en entertainment.

Hierna werd hij General Manager van Disney's Davy Crockett Ranch (1999), Golf Disneyland (1999 - 2000) en Disney's Sequoia Lodge (2000 - 2002). Tussen 2002 en 2007 breidde Delcourt zijn expertise uit als hoofd van de entertainmentafdeling, waar hij verschillende shows lanceerde, onder meer voor de 15e verjaardag van de bestemming.

Delcourt was ook betrokken bij de ontwikkeling van het Walt Disney Studios Park in 2002. Als Executive Producer leidde hij het team dat verantwoordelijk was voor de bouw en opening van het park. Hij was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe attracties en shows in beide parken.

Van 2007 tot 2012 was hij Vice President Hotels and Business Solutions. Vijf jaar later verhuisde hij naar Disneyland Resort Anaheim in Californië om de rol van Vice President of Hotels en Downtown Disney op zich te nemen. In juli 2014 keerde hij terug naar Disneyland Parijs als Chief Operating Officer.

Door zijn verschillende functies binnen Disneyland Paris heeft Daniel Delcourt een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van de parken en de gastervaring, en heeft hij bijgedragen aan het succes van het resort als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa.

Christophe-Murphy-Disneyland-Japan

Christophe Murphy werkt al 32 jaar bij The Walt Disney Company. Voor hij de trip naar Japan maakte, werkte hij meer dan zeven jaar in Disneyland Paris, waaronder Vice President of Consumer Products, Director of Operations van Disney Village, Operations Manager bij Hotel New York en Manager van Disneyland Paris Security Operations.

Misschien ook interessant?

Drie nieuwe poppen in rolstoelen maken debuut in "it's a small world"

7 mei 2023 22:26

Sluit je aan bij de Avengers en beleef samen machtige MARVEL missies in Avengers Campus!

7 mei 2023 15:20

Disneyland Paris viert World Wish Day met speciale pre-parade

4 mei 2023 21:58
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.