Bob Igor opnieuw CEO bij The Walt Disney Company

He's back!
8 minuten om te lezen
The Walt Disney Company, het moederbedrijf van Disneyland Paris heeft een 'nieuwe' CEO. Voormalig CEO Bob Iger wordt per direct opnieuw CEO en vervangt Bob Chapek. Dat heeft de raad van bestuur via een persbericht bekend gemaakt.

Bob Iger was de voorganger van Bob Chapek en stond al eens voor 15 jaar aan het roer. Van 2005 tot 2020 vormde hij Disney om tot een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld. Hij bracht onder meer Pixar, Marvel, Lucasfilm, and 21st Century Fox naar Disney.

"De raad van bestuur heeft geconcludeerd dat terwijl Disney aan een steeds complexere periode van transformatie van de industrie begint, Bob Iger in een unieke positie verkeert om het bedrijf door deze cruciale periode te leiden.", staat te lezen in het persbericht.

bob-chapek.jpeg

Bob Chapek zet dus een stap opzij. "We danken Bob Chapek voor zijn diensten aan Disney gedurende zijn lange carrière, waaronder het navigeren van het bedrijf door de ongekende uitdagingen van de pandemie", staat te lezen. Hij lokte tijdens zijn periode als CEO veel reactie uit. Hij werd het symbool van besparingen en prijsstijgingen en kwam meerdere keren onder vuur te liggen. Hij werd verweten geen positie in te nemen tijdens een heftig LGBTQ+-debat met Ron DeSantis, de gouverneur van Florida en behandelde een klacht van Black Widow-actrice Scarlett Johansson in 2021 zo slecht dat ze uiteindelijk een rechtzaak aanspande tegen Disney.

bob-iger.jpeg

Bob Iger was met pensioen, maar neemt met plezier opnieuw de rol als CEO op zich voor een termijn van twee jaar. In deze tijd gaat hij ook op zoek naar een waardige vervanger. Hij laat er alvast geen gras over groeien. Vandaag maakte hij via een interne e-mail bekend te werken aan een reorganisatie van het bedrijf. Zo zou er meer beslissingsrecht komen in de handen van de verschillende creatieve teams. Hierdoor werd Kareem Daniel, hoofd van Disney Consumer Products al bedankt voor zijn diensten.

Nieuw! Chalets met winterse lekkernijen in Fantasyland

22 november 2022 22:07

Pizzeria Bella Notte wordt uitgebreid met een Luca-thema en nieuwe gerechten

22 november 2022 19:53

Disneyland Paris wint twee IAAPA Brass Ring Awards

19 november 2022 20:07
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.