Big Thunder Mountain: de wildste renovatie in het westen!

Een status update
9 minuten om te lezen
Nog een paar maanden en grootste renovatie van de meest iconische attractie in Frontierland is achter de rug. Tijd voor een status update om te overlopen welke werken er zijn uitgevoerd en wat er nog te wachten staat voor we opnieuw kunnen genieten van het explosieve mijn avontuur!

Een frustratie voor vele gasten om tegen een muur te lopen wanneer ze de populaire attractie 'Big Thunder Mountain' willen bezoeken. De iconische attractie is al een paar maanden dicht voor renovatie. Hoognodig! Want het treintje was vaker stuk, dan dat het door de bergen van het wilde westen reed. Ook de technologie liet te wensen over.

Big Thunder Mountain

Om aan Big Thunder Mountain te werken, zijn de Rivers of the Far West volledig droog gelegd. Dit was voor eerst sinds ze gevuld waren voor de opening van het park in 1992. De werken werden in verschillende fases uitgevoerd: eerst werd de bodem van het meer gereinigd gedurende 2 maanden, daarna werden de vissen in andere meren overgebracht en uiteindelijk werd al het water eruit gelaten.

De 33 meter hoge berg onderging een goede schoonmaakbeurt en wordt opnieuw geverfd. Dit om de iconische rotsformaties terug tot zijn recht te laten komen.

Big Thunder Mountain

Het huidige werk geeft de mogelijkheid aan het team om meerder stukken decor te vervangen aan de berg, maar ook in de wachtruimtes and de laadruimte. De stukken decor zijn unieke stukken, want ze zijn opgepikt tijdens garageverkopen en de zogenaamde 'ghost towns' in de Verenigde Staten. Er was veel hout nodig om alles te herstellen, voor de barrieres in de wachtruimte. 630 balken op de spoorlijn worden ook vervangen.

De projectie technologie, die ook gebruikt worden op het kasteel van Doornroosje voor Disney Dreams en voor Ratatouille zal gebruikt worden voor een explosieve finale! Lichtprojectoren and luidsprekers werden geplaatst en verborgen in de rotsen van de tunnels, naast een groot aantal dynamite rekwisieten. Rookmachines moeten mee ervoor zorgen dat de gasten overweldigd worden door de nieuwe finale van de attractie.

Ondertussen gaan de werken hun laatste fase in. Gasten die over de hekwerken luren, hebben al gespot dat er opnieuw testritten gebeuren met de treintjes.


Big Thunder Mountain zal officieel opengaan op 17 december 2016, maar geruchten zeggen dat het pas in januari 2017 zal zijn. Nog even wachten om te genieten van deze attractie met zijn nieuwe explosieve finale! De renovatie van Big Thunder Mountain zal een grote stap vooruit zijn in het Experience Enhancement plan van Disneyland Parijs, dat een groot aantal attracties wilt opknappen voor de 25e verjaardag in 2017.

Disney - The Child - Pluche - 25 cm - The Mandalorian - Baby Yoda - Knuffel
Star Wars | 4 - 99 jaar | Hoogte 25 cm

€ 17,79

Star Wars Skywalker Saga (Blu-ray)
Disney Movies | Blu-ray

€ 89,99

Star Wars Rebels Lightsaber - Darth Vader - Bladebuilders Hasbro Disney - Saber
Hasbro | Hasbro

€ 24,99

Instant Pot Duo 5,7L Disney Star Wars R2D2 multicooker 7-in-1 - snelkookpan - pressure cooker - rijstkoker - slowcooker - stomer - sous-vide
Instant Pot | Geschikt voor 6 personen of meer | Inclusief: Automatische programma's | RVS | Droogkookbeveiliging | Warmhoudfunctie

€ 115,69

Disney Star Wars Mandalorian The Child Baby Yoda Pluche in Tas
Mattel | Mattel | Star Wars | Mattel GmbH

€ 35,87

Star Wars Skywalker Saga (DVD)
Disney Movies | DVD

€ 63,99

Disneyland Paris stopt met het uitdelen van geprinte plattegronden

2 oktober 2022 15:33

La Cabane des Robinson opent opnieuw met talrijke veiligheidsnetten

2 oktober 2022 15:22

Festiviteiten 30e verjaardag verlengd tot september 2023

12 september 2022 23:05
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.