Reclame

Bevestigd: Marvel komt naar de Walt Disney Studios

The Walt Disney Company zal 2.1 miljard investeren.
7 minuten om te lezen
The Walt Disney Company is van plan om de komende 10 jaar ongeveer 2.1 miljard euro te investeren in de Disney parken in Parijs. Een groot deel van dit geld zal geïnvesteerd worden in Marvel-gethematiseerde attracties en entertainment in het Walt Disney Studio Park.

Dit blijkt uit officiële documenten die The Walt Disney Company gisteren online plaatste voor het overnamebod van 2 EUR per aandeel op de overgebleven aandelen.

walt disney company marvel

Het geld zal dus gebruikt worden om het Disney hotel New York en het Disneyland Hotel te renoveren vanaf 2018, maar het belangrijkste is toch wel de bevestiging dat er Marvel 'A&E'(Attracties & Entertainment) komt in de Walt Disney Studios. Eerder waren hier al geruchten van.

De bevestiging komt er één dag nadat de theatershow CinéMagique zijn laatste voorstelling had. De geruchtenmolen suggereert dat hier in 2018 een Marvel-gethematiseerde stunt show zou komen.


Marvel-land

Er is een kans dat er een nieuw thema-land in het studios park zal bijkomen zoals Marvel Superheroes Tomorrowland in Disneyland Hong Kong, maar deze lijkt niet zo groot. 2.1 miljard euro lijkt een bom geld, maar dit wordt verspreidt over 10 jaar, wat neerkomt op ongeveer 210 miljoen per jaar.

Ter referentie heeft het Experience Enhancement Programwaarbij de 10 meest iconische attracties werden opgeknapt tussen die 50 en 100 miljoen euro gekost.

Als in CinéMagique een Marvel stunt show zal komen, dan lijkt de kans groot dat onze geliefde Tower of Terror toch zal omgevormd worden tot een Guardians of the Galaxy: Mission BREAKOUT! attractie wat in niet zo'n goede aarde zal vallen bij vele fans.

guardian of the galaxy mission breakout

Kerstboom in Disneyland Paris nog steeds aanwezig

17 januari 2023 21:09

Nieuw, vegan ontbijt te krijgen bij Auberge de Cendrillon

12 januari 2023 22:07

Nieuwe droneshow "Avengers: Power the Night" tijdens Grote Finale 30e verjaardag in Disneyland Paris

10 januari 2023 21:47
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.