Beauty and the Beast attractie in Tokyo opent met prachtige animatronic

Belle en het Beest lijken net echt!
7 minuten om te lezen
Een nieuwe Beauty and the Beast-attractie opent op 28 september 2020 in Tokyo Disneyland, maar enkele previews geven alvast een prachtig zicht op het hoge niveau van detail en technologie dat gebruikt werd. De decors zijn immens groot en de animatronics lijken net echt.

De attractie, die 'The Enchanted Tale of Beauty and the Beast', werd gedoopt is dit weekend al te zien voor een soft-opening en het is er eentje om achterover van te vallen. Na een preshow voor de trap van de balzaal, nemen de gasten plaats in een bewegend thee-kopje en krijgen het volledige verhaal te zien, inclusief de iconische muziek. De thee-kopjes bewegen automatisch, zonder een spoor in de grond, zoals de wagentjes in de Parijse attractie Ratatouille.

disneyland-tokyo-beauty-and-the-beast-01.jpeg

Het verhaal begint wanneer Belle al gevangen zit in het kasteel. Aan een lange tafel kan je de dinner-scène met Lumière zien op de muziek van 'Be Our Guest'. Ongelooflijk hoe op de, eerste lege tafel, dansende borden, bestek en een taart verschijnen. Hierna ga je verder naar de tuin van het kasteel waar Belle begint in te zien dat het Beest toch niet zo slecht is, begeleidt door het liedje 'Something there'.

Hierna wordt het kasteel aangevallen door Gaston en valt het bijna het laatste rozenblaadje. Net voor dit valt, vertelt Belle dat ze van het Beest houdt en zie je de verbazende transformatie van Beest naar mens, waardoor de hele omgeving veranderd.

De attractie zou niet volledig zijn zonder dat Belle met haar prins danst. Als laatste scène rij je binnen in een prachtige balzaal. Wanneer de lichten aan gaan, zie je een prachtige animatronic van Belle en het Beest. Let vooral op de voeten van het Beest (de prins). Dit niveau van technologie werd nooit eerder gebruikt in een Disney-park.


Ga je nog niet onmiddellijk naar Tokyo? Aangezien de attractie niet snel naar Parijs zal komen, kan je ook de volledige on-ride bekijken op YouTube. De muziek is jammer genoeg wel in het Japans.

Ravensburger puzzels Disney Frozen 2 - 3 x 49 stukjes - kinderpuzzel
Ravensburger | 5 - 12 jaar

€ 9,95

Disney Theatre Legpuzzel 1500 stukjes
King | 8 - 99 jaar

€ 12,99

Ravensburger puzzel Disney Bambi - Legpuzzel - 1000 stukjes
Ravensburger | 14 - 99 jaar

€ 12,91

Disney 4-in-1 Puzzle Frozen - Vier Kinderpuzzels in een Koffertje - King
King | 3 - 6 jaar

€ 8,99

Ravensburger puzzel Disney The Lion King - Legpuzzel - 1000 stukjes
Ravensburger | 14 - 99 jaar

€ 11,75

Ravensburger puzzel Disney Dumbo - Legpuzzel - 1000 stukjes
Ravensburger | 14 - 99 jaar

€ 13,87

Orbitron wordt volledig vernieuwd

22 april 2021 22:21

250 Cast Members zorgen achter de schermen voor magie in de parken

10 april 2021 16:12

Nieuwe details over renovatie Disney Village

3 april 2021 16:50
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.