Reclame

26 vernieuwingen voor Disneyland Parijs

Wat zal er veranderen in de komende jaren?
26 minuten om te lezen
Tijdens de InsideEars presentatie van afgelopen vrijdag, kondigde Disneyland Parijs een aantal vernieuwingen aan die tussen 2018 en 2020 zullen plaatsvinden. Ook werden een aantal problemen waarmee ze te kampen hebben aangekaart.

Zet je schrap, want hier zijn maar liefst 26 veranderingen die je de komende jaren zal merken in Disneyland Parijs.

Hotels

1.  De papieren tickets en vouchers die je als gast krijgt bij aankomst in een Disney-hotel, worden vanaf 2019 vervangen door de Magic Pass. Deze RFID-kaart zal je kunnen gebruiken als toegangsticket voor de parken, het ontbijt, alle maaltijdopties, als betaalmiddel en om je hotelkamer open te doen. In de zomer van 2018 zal het systeem uitgebreid getest worden. Er komen geen Magic Bands.

rfid magic cards

2.  Disney's Hotel New York zal in 2020 zijn opgeknapt met een Marvel-thema. Hierna zal het Disneyland Hotel zijn deuren sluiten voor een grootschalige renovatie. Er komt onder andere een nieuw thema. Meer details zijn hier niet over bekend.

dlp marvel hotel

WiFi

3.  Het Walt Disney Studios Park is volledig voorzien van een WiFi-netwerk. De uitrol van WiFi in het Disneyland Park is van start gegaan en zal in fases worden opgeleverd. Midden 2019 moet het volledig park voorzien zijn van WiFi.

Renovaties

4.  De Mark Twain rondvaartboot zal in 2019 volledig opgeknapt worden. Vanaf 2020 zal hij terug, naast de Molly Brown, dagelijks te zien zijn op de Rivers of the Far West. Disneyland Parijs is trouwens het enigste Disney-resort dat twee boten heeft.

thunder-mesa-riverboat-landing-5.JPG

5.  The Chaparral Theater in Frontierland is met de grond gelijk gemaakt. Eind 2018 zal hier een gloednieuw theater verschijnen. De eerste show van 2019 zal een productie van The Lion King zijn.

6.  Vanaf morgen (23 mei 2018) start de renovatie van de Tower of Terror. Enkel de voorkant van de attractie wordt opgeknapt. De attractie zelf blijft gewoon geopend tijdens de werken die einde 2018 afgerond zijn. Tijdens de werken zal er een gethematiseerd doek te zien zijn zoals bij Phantom Manor.

7.  De attractie Ratatouille: The Adventure zal een grootschalige renovatie krijgen begint vanaf einde augustus tot begin december 2018. De attractie zelf werkt perfect, maar het gebouw er rond begint beschadigt te geraken. Hierdoor werken de sensoren die de wagens sturen niet meer goed waardoor de attractie steeds vaker te kampen heeft met storingen. La Place de Rémy blijft gewoon toegankelijk tijdens de werken.

8.   Disney Village wordt volledig herbekeken en krijgt een nieuw thema. Hierdoor wordt het gebied sfeervoller en toegankelijker. Nieuwe concept arts worden binnenkort vrijgegeven.

9.  De explosieve finale van Big Thunder Mountain heeft te kampen met problemen.. Ondanks de lange renovatie is heeft de attractie moeilijkheden met de nieuwe treinen. Deze zijn sneller en heeft ervoor gezorgd dat er een gaslek is ontstaan. Dit wordt nu aangepakt. Het probleem is dat de leiding onder het water ligt en ze waarschijnlijk de Rivers of the Far West opnieuw moeten droogleggen.

big thunder mountain

Restaurants en shops

10.  In Adventureland zal het restaurant 'Colonel Hathi's Pizza Outpost' in 2019 sluiten. Het restaurant krijgt een nieuw interieur en thema.

11.  Starbucks zal geen vestiging krijgen in het de parken, maar enkel bij een aantal Disney-hotels en in Disney Village.

12.  Het restaurant 'Buzz Lightyear's Pizza Planet' in Discoveryland blijft voorgoed gesloten. Het gebouw zal plaatsmaken voor een nieuwe evenementenlocatie.

13.  Sinds kort kan je in België en Nederland via de officiële Disneyland Parijs website een restaurant online reserveren. Als het systeem uit testfase gaat, dan kan je alle restaurants reserveren, zowel met selfservice als tafelbediening, als de restaurants in de Disney-hotels.

Eten en drinken

14.  In de zomer van 2018 start een nieuwe test om via je smartphone op voorhand maaltijden te bestellen bij het restaurant 'En Coulisse' in het Walt Disney Studios Park. Je kan op voorhand je bestelling plaatsen en krijgt een melding als het klaar is om afgehaald te worden.

15.  Er is een nieuwe manager aangesteld die het complete aanbod aan fastfood gaat herbekijken. De nadruk moet vanaf nu liggen op meer variatie en betere kwaliteit.

16.  Het Food & Wine Festival "Le Rendez-Vous Gourmand" keert dit jaar van 29 juli tot en met 29 september 2018 terug naar het Walt Disney Studios Park. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met gerechten uit de Antillen, Italië, Spanje en België.

le-rendez-vous-gourmand.jpg

Attracties en shows

17.  Er komt een nieuwe 4D attractie naar het Discoveryland Theater. Mickey's Philharmagic, vergelijkbaar met de attractie in de Amerikaanse parken, zal midden oktober 2018 openen. Tijdens de attractie volg je Donald Duck in zijn reis door klassieke Disney-films waarbij de meest iconische liedjes tot leven komen.

18.  In Amerika zijn ze versteld van het succes van de show "Mickey and the Magician" dat de show binnenkort ook in de Amerikaanse parken te zien zal zijn.

19.  De geliefde Mickey’s Big Band show keert in 2018 terug tijdens het kerstseizoen met een nieuwe scène aan het einde. De show verplaatst ook naar Production Courtyard in het Walt Disney Studios Park.

Mickey's Christmas Big Band

Seizoenen

20.  Mickey en Minnie vieren hun 90e verjaardag van 1 oktober 2018 t/m 6 januari 2019. Speciaal voor de gelegenheid zullen er gigantische cupcakes in het Disneyland Park te zien zijn en natuurlijk ook te koop zijn. Elk themaland zal zijn eigen creaties maken. Er komen ook nieuwe shows om de verjaardag te vieren.

21.  In tegenstelling tot vorige jaar, zal in 2018 het Halloween seizoen terug zijn in al zijn glorie. Er wordt dit jaar een nieuwe praalwagen gebaseerd op de attractie Phantom Manor toegevoegd aan de parade Mickey's Halloween Harvest Celebration.

halloween

Boeken

22.  Het zeer geliefde boek over de attractie 'Pirates of the Caribbean' zal binnenkort in de winkels beschikbaar zijn. Het boek werd aan fan-sites gegeven ter ere van de renovatie van de attractie. Het bevat de geschiedenis inclusief nooit getoonde beelden.

23.  Er komt dit jaar nog een soortgelijk boek over Phantom Manor met de volledige geschiedenis.

boek pirates of the caribbean

Andere

24.  Een vaste fotolocatie met Disney PhotoPass zal dit najaar beschikbaar zijn bij Phantom Manor als de attractie weer opent na een grote renovatie en upgrade.

25.  Er komen nieuwe trainingsprogramma's die de kwaliteit en de vriendelijkheid van de Cast Members moet verhogen. In vergelijking met de Amerikaanse collega's heeft Parijs een achterstand opgelopen.

26. Er komt een volledig nieuwe premium merchandiselijn. Een groot team werkt hier aan in samenwerking met Walt Disney Imagineering. Er komen meer items gebaseerd op het kasteel, de Tower of Terror of andere iconische gebouwen.


Bekijk hier de volledige presentatie:

Marvel superheld Hulk komt naar Disneyland Paris als meet en greet personage

15 maart 2023 17:54

Ontwerp nieuwe lobby Disneyland Hotel online verschenen

4 maart 2023 15:02

Ontmoet The Mandalorian en Grogu tijdelijk in Disneyland Paris

2 maart 2023 14:45
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.