Reclame

14 dingen die je niet wist over Disneyland Parijs

3 minuten om te lezen
Iemand vinden die Disneyland Parijs niet kent is heel moeilijk. Iedereen kent het themapark met daarin het roze kasteel van Doornroosje, vele attracties, shows, magie en leuke hotels. Maar hoe goed ken je Disneyland Parijs echt?

Voor vele Disney-fans hebben de parken geen geheimen meer, maar hier enkele leuke weetjes die je misschien nog doen verbazen.

  1. Disneyland Parijs opende op 12 april 1992 om 09.01u.

  2. Oorspronkelijke was de naam Euro Disney. Deze naam is nog een aantal keer veranderd. Vandaag noemt het Disneyland Parijs. De naam Euro Disney verdween toen CEO Michael Eisner besefte dat de term 'Euro' geen positieve gedachtegang bij de Europeanen opwekte. Euro wordt namelijk ge-associeert met bureaucratie en politiek.

  3. Het had niet veel gescheeld of de Parken lagen niet in Parijs, maar in Spanje. Er werd eerst gezocht naar een warmer klimaat, zoals de parken in Florida. De centrale plaats van Parijs gaf uiteindelijk de doorslag.

  4. In het Walt Disney Studios Park staat de duurste attractie van Europa, Ratatouille. Deze attractie kostte 200 miljoen euro en bestaat in geen enkel ander Disney park.

  5. Rond Lake Disney bevindt zich het grootste hotel van Europa, namelijk Disney's Newport Bay Club. Het hotel telt bijna 1100 kamers en heeft recent een 4 sleutel (ster) gekregen.

  6. In november 2011 werd in Disneyland Parijs de 250 miljoenste Gast verwelkomd.

  7. "It's A Small Word" werd normaal een tijdelijke attractie, maar door het grote succes bestaat hij nog altijd.

  8. Lilly's boutique in Main Street is toegewijd aan de vrouw van Walt Disney, Lilly. Als je goed kijkt kun je ook foto's van de twee zien in het winkeltje.

  9. In Parijs vind je het enige roze kasteel. In de andere Disney parken heeft dit kasteel een grijze kleur. Europeanen zijn kastelen gewend en associëren een grijs kasteel niet meer met magie. Disney besloot daarom het een fancy roze kleur te geven.

  10. Er leven een heleboel katten in Disneyland Parijs. Iedereen is er blij mee omdat ze helpen met het verminderen van de muizen en het ongedierte in het park. Ze geven de katten voedsel en brengen de kittens naar een opvangcentrum.

  11. De Space Mountain in Parijs is de allersnelste variant van deze klassieke achtbaan. Het is ook de enigste Space Mountain die een looping heeft.

  12. Er werken maar liefst zo'n 15.000 Cast Members in de parken. Al die Cast Members werken in 500 verschillende disciplines, spreken 20 verschillende talen en vertegenwoordigen 100 verschillende nationaliteiten.

  13. Het Parijse resort is het enige ter wereld waar het toegelaten is alcohol te verkopen. In de beginjaren was dit echter niet het geval. Na een grote hoeveelheid klachten van de bezoekers nam men het initiatief om als eerste Disney-resort alcohol te serveren.

  14. Je kan door beide parken verborgen Mickey's vinden. Verborgen Mickey's zijn drie cirkels die in een bepaald object in het resort verwerkt zijn en indirect de vorm van Mickey's gezicht vormen. Dat kan gaan van hekken en lantaarns to zelfs bomen.

Misschien ook interessant?

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disney Village verwelkomt nieuwe winkels met grotere Disney Store, vernieuwde LEGO Store en Sports Bar tegen eind 2024

13 april 2024 19:02
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.