Disney's Halloween Festival

Lekker griezelen in Disneyland Parijs
Kom mee griezelen in Disneyland Parijs tijdens Disney's Halloween Festival van 28 september tot en met 3 november 2019. Geniet van de speciale decoratie met pompoenen, een heuse Halloween parade, ontmoet de slechteriken en de Disney figuren in een Halloween outfit. Wees gerust, het griezelen is aangepast voor jonge kinderen.

Prachtige decoratie

Tijdens Disney's Halloween Festival wordt het Disneyland Park voorzien van mooie decoratie in het herfstthema. In Main Street U.S.A., Frontierland en Fantasyland vind je prachtige pompoenen in de vorm van Disney figuren, oranje banners, spinnenwebben en nog zoveel meer!

In Frontierland is er decoratie te zien gebaseerd op de Disney / Pixar-film Coco met kleurijke beelden rondom het restaurant Fuente del Oro, gelegen tegenover de attractie Big Thunder Mountain. Dit jaar keren ook de de guirlandes boven Main Street U.S.A. terug en de decoratie aan het Main Street Railroad Station.

Aangepaste Halloween muziek zorgen ervoor dat je in de sfeer komt.

Mickey's Halloween Party

Het hoogtepunt van het Halloween-seizoen is Mickey's Halloween Party. De parade is meermaals per dag te zien op de paraderoute op Main Street U.S.A..

De parade viert het binnenhalen van de oogst. Samen met vele dansers, prachtige praalwagens en natuurlijk Mickey, Minnie en hun vriendjes wordt dit uitbundig gevierd op aanstekelijke muziek.

De familie Duck, Donald, Daisy en de rest van de bende mogen de parade openen op een prachtige hooiwagen, gevolgd door Winnie the Pooh, Tijgertje en Knorretje die herfstbladeren verzamelen. De vriendelijke vogelverschrikkers worden gevolgd door de drie biggetjes in een hooischuur.

Mickey is opnieuw te zien met zijn praalwagen "Mickey’s Illusion Manor" gebaseerd op de attractie Phantom Manor. Samen met de zombies uit het landhuis en Mélanie Ravenswood in bruidsjurk wenst hij jullie een Happy Halloween.

Bij Central Plaza houdt de parade even halt en zullen de Disney-figuren en de dansers de vier podia gebruiken voor een korte show.

Nieuwe show met de Disney Villains

Halloween is het perfecte moment om de slechteriken zege te laten vieren. De nieuwe show stond onder leiding van Ursula uit The Little Mermaid (de Kleine Zeemeermin). Ze wordt bijgestaan door andere Disney Villains zoals Gaston uit Belle en het Beest, Jafar uit Aladdin, Frollo uit de Klokkenluider van de Notre Dame, de boze heks uit Sneeuwwitje en The Queen of Hearts uit Alice in Wonderland. Ze voeren er een heuse show op. Na de show heb je de mogelijkheid om foto's met hun te maken.

Talrijke ontmoetingen

Tijdens het Halloween-seizoen trekken de Disney-figuren hun beste Halloween-outfit aan. In Frontierland kom je Miguel uit Coco tegen als pop. Maleficent eist haar plaats op bij het Sleeping Beauty Castle Courtyard voor het kasteel van Doornroosje.

Verder kom je natuurlijk nog Mickey en Minnie tegen (in hun Mexicaanse kostuums in Frontierland), Stich, Cheshire Cast (uit Alice in Wonderland), Jack Skellington (uit The Nightmare before Christmas), Goofy en nieuw dit jaar zijn zoon, Max.

Disney's Halloween Party

Elke jaar organiseert Disneyland Parijs hun, altijd uitverkochte, Halloween Party. Dit jaar heb je dubbel zoveel kans om van deze party te genieten, namelijk op 26 én 31 oktober 2019 van 20.30u tot 01.00u.

Het Disneyland Park zal sluiten rond 19.00u voor de gewone Gasten. Hierna kan je enkel met een speciaal ticket terug het park in. Het Walt Disney Studios Park blijft wel open tot 21u voor iedereen.

Griezel mee met Mickey en Minnie Mouse! Het hoogtepunt van het Halloween festival is de party. Trek je beste kostuum aan (geen maskers) en Disney zorgt voor de nodige sfeer en shows! De meeste attracties blijven ook de hele avond geopend. Vorig jaar werd de avond al uitgebreid met een Big Hero 6 show met Baymax en een speciale 'Scary Zone' in Adventureland waar zombies en pirates je de stuipen op het lijf jagen (niet geschikt voor kinderen). Er is een speciale parade en verschillende shows met als afsluiter een aangepast versie van Disney Illuminations!

Tickets voor de party zijn te koop via de website van Disneyland Parijs.

Disney Illuminations

Om de dag nog magischer af te sluiten, kan je genieten van de Disney Illuminations avondshow. Mickey Mouse neemt je mee door verschillende Disney verhalen in een show vol vuurwerk, licht, water, kleur en magie! Disney Illuminations is de ideale afsluiter van je dag en mag je tijdens je bezoek zeker niet missen!

De show is elke dag te zien in het Disneyland Park, behalve op 26 en 31 oktober 2019, dan is het park vroeger gesloten voor de Halloween Party.

halloween dreams

Tower of Terror: speciale edition

De Tower of Terror zal speciaal voor het Halloween-seizoen worden aangepast met 'random drops'. Hierdoor wordt elk ritje verschillend, want je weet niet meer wanneer de lift zal vallen.

tower-of-terror-dlp-3.jpg

Merchandising

Doorheen het park kan je in de verschillende winkels Halloween merchandising vinden zoals tassen, pluche beren, lanyards, emmers, t-shirts, Mickey pompoenen en nog veel meer.

Snacks

De speciale Halloween-snacks waren vorige jaar een groot succes. Vooral de 'Poison Apple Cup', gevuld met popcorn was een groot succes. Dit jaar komt hij terug in twee versies: met popcorn of als cocktail met een fruitmix en Coca Cola. Daarnaast zijn er diverse Halloween cupcakes beschikbaar, donuts, croque monsieur, koekjes, churros en taart.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.