De 30e verjaardag van Disneyland Paris

Vier mee met Mickey en zijn vrienden!
Op 12 april 1992 verwelkomde Disneyland Paris officieel voor het eerste gasten na jaren van verbeelding, planning en ontwikkeling om de magische droom van Walt Disney tot leven te brengen in Europa. In 2022 bestaat Disneyland Paris maar liefst 30 jaar. Het wordt een feestjaar om nooit te vergeten.

Vanaf 6 maart 2022 kan je genieten van de festiviteiten rond de 30e verjaardag van Disneyland Paris. Tijdens deze once-in-a-lifetime viering kan je genieten van een nieuwe show, speciale merchandising, nieuwe snacks, prachtige nieuwe outfits voor de Disney Figuren en de opening van Avengers Campus, het nieuwe themaland in het Walt Disney Studios Park.

Magie in beide Disney Parken

Doorheen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park zal een feestelijke sfeer hangen en kan je genieten van uitzonderlijke ervaringen. Beide Disney Parken zullen gehuld zijn in speciale decoraties.

hd16443_2_main-street-30th-anniversary-family_16-9_tcm756-230838$p_1.jpg

Disney Stars on Parade

De 'Disney Stars on Parade' keert tijdens de vieringen van de 30e verjaardag terug naar het Disneyland Park. Dagelijks kan je op de paraderoute genieten van de parade met een zevental paradewagens samen met een catchy soundtrack. Tijdens de parade is ook de vuurspuwende draak uit Doornroosje opnieuw te zien. Verder zijn de paradewagens gebaseerd op Toy Story, Finding Nemo, Peter Pan, Frozen en The Lion King.

Dream... and Shine Brighter

De nieuwe show zal meerdere keren per dag te zien voor het Kasteel van Doornroosje, op Central Plaza. Het pas vernieuwde kasteel vormt de perfecte achtergrond. De show zal bestaan uit drie thema's: lachen, passie en dromen. Meer dan 30 Disney Figuren en dansers, waaronder Mickey, Minnie, Pluto, Goofy, Donald en Daisy Duck, Knabbel en Babbel, Peter Pan, Miguel, de Disney Prinsessen en nog vele andere zullen te zien zijn met nieuwe kleurrijke praalwagens en een nieuwe soundtrack.

Mickey, Minnie, Donald, Daisy en de andere Disney Figuren krijgen voor de gelegenheid een nieuwe, kleurrijke outfit, speciaal gemaakt voor de 30e verjaardag. Tijdens de show komen ook andere Disney Figuren aan bod uit de geschiedenis van de animatie-films, waaronder de geest uit Aladdin, prinses Rapunzel, en Jessie en Woody uit Toy Story.

Showtijden: 11.30 / 12.30 / 15.00 / 16.00

Disney Illuminations

Tijdens de vieringen mag natuurlijk vuurwerk niet ontbreken. Als de avond valt, kan je voor het kasteel genieten van de prachtige vuurwerkshow 'Disney Illuminations'. Mickey Mouse himself neemt je mee op een magische reis doorheen bekende films uit het Disney repertoire, waaronder De Kleine Zeemeermin. Star Wars, Belle en het Beest en Pirates of the Caribbean.

Drone show 'Disney D-Light'

Voor het eerst in een Disney park wereldwijd zullen er in Disneyland Paris drones te zien zijn die rondvliegen in lucht. Ze zijn onderdeel van een gloednieuwe pre-show voor de avondshow Disney Illuminations ter ere van de 30e verjaardag.

Tijdens 'D-Light' kan je niet alleen genieten van videoprojecties op het kasteel, fonteinen, lasers en muziek, maar ook van 200 lichtgevende drones in de lucht. Boven en langs het kasteel zullen de drones figuren vormen. Elke drone heeft een eigen LED-licht die alle kleuren van de regenboog kan aannemen. Op een YouTube video is te zien hoe de drones het logo van de 30e verjaardag vormen. De testen worden uitgevoerd op een externe locatie in samenwerking met het Franse bedrijf Dronisos.

De show krijg ook nieuwe muziek. Deze werd in de beroemde Abbey Road Studios in Londen opgenomen met meer dan 60 muzikanten.

Nieuwe Marvel themaland

Tijdens de zomer van 2022 opent het nieuwe Marvel-themaland in het Walt Disney Studios Park met twee nieuwe attracties, een winkel, een meet en greet locatie en een restaurant. Het nieuwe themaland is te vinden aan de linkerkant van het park.

dlp-marvel-themaland-wds-01.jpg
Spider Man: Web Slingers

De Spider Man attractie vervangt het vroegere Armageddon. Tijdens deze rit wordt je meegenomen tijdens een rondleiding in het bedrijf WEB, de Worldwide Engineering Brigade, waar talrijke uitvindingen worden gedaan. Één van deze uitvindingen zijn de Spider-Bots, kleine robots in de vorm van spinnen. Maar dan loopt er iets mis, en beginnen de Spider-Bots zich te vermenigvuldigen en moet jij helpen ze te verslaan!

Het gebruik van nieuwe technologieën zorgen ervoor dat je bewegingen en gestures gebruikt kunnen worden in de attractie. In je Web Slinger-voertuig kan je, dankzij een 3D bril, spinnenwebben afschieten vanuit je pols. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Spider-Bots te vangen. Tijdens de rit kom je bekende scènes tegen uit de films, zoals Pym Test Kitchen, Avengers Headquarters en Collector’s Fortress.

Iron Man

De vroegere Rock 'n' Roller Coaster werd omgebouwd tot een Iron Man attractie. De nieuwe achtbaan is te vinden tegenover de Spider Man: Web Slingers attractie. Het traject van de achtbaan blijft behouden. In de voorshow van de attractie zal je een levensechte Iron Man animatronic zien. Verder werd de attractie volledig omgedoopt met een Marvel-thema en zal je zelfs Captain Marvel voorbij zien vliegen.

Een opvallende eye-catcher is te vinden voor het gebouw waar het grootste LED-scherm in Europa werd aangebracht.

iron-man-coaster-disneyland-paris.jpeg
Pym's Test Kitchen

Pym Test Kitchen is gebaseerd op de film 'Ant-Man and the Wasp'. Het quick service restaurant serveert maaltijden buiten proportie zoals te zien op de foto's onderaan vanuit het Amerikaanse Disneyland Resort.

Het logo van de viering werd alvast wel aangekondigd. Simpel, maar geniaal. De cijfers 30 worden geschreven in de vorm van Mickey-oren.

KV_30eme-PR-1024x829.jpg

Speciale merchandising

Voor de 30e verjaardag werd speciale merchandising ontworpen. De nieuwe collectie zal veel glinsterende items bevatten, zoals Mickey en Minnie oortjes, maar ook een Spirit Jersey, mokken, tassen, mokken, kommetjes, een gsm-hoesje, handdoeken, enzovoorts. Opvallend en al zeer populair is het zeeppompje waarop een schuimpjes komt in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse. Er zijn ook t-shirts en jerseys te krijgen met het prachtige logo van 30 jaar Disneyland Paris als print.

Speciale snacks

Voor de 30e verjaardag zijn er speciale snacks ontwikkeld. Zo zijn er macarons in verschillende smaken met de opdruk van het logo van de 30e verjaardag. Verder zijn er nog wafels, ijsjes, muffins, warme chocolademelk en een sandwich in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse.

Foto's & video's: ED92, DLPReport, DLPWelcome.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.